Rage Against The Machine: «Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης»

Το συγκρότημα τοποθετήθηκε με αναρτήσεις του για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή

14/05/2021 @ 10:53

Οι πρόσφατες εξελίξεις και η κλιμακούμενης έντασης διαμάχη στη Μέση Ανατολή έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις και στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ανάμεσα στους μουσικούς που τοποθετήθηκαν δημόσια για τις συγκρούσεις που αυτή την στιγμή απαριθμούν 83 νεκρούς στη λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων 17 παιδιά, ήταν και οι Rage Against The Machine με μια σειρά από αναρτήσεις τους.

Υπενθυμίζεται, πως πρόσφατα η Ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε βίαια την προσέλευση Παλαιστινιανών Αράβων στην Πύλη της Δαμασκού για την τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων εν μέσω της περιόδου του Ραμαζανιού, επιχειρώντας στην συνέχεια την εκκένωση της αραβικής γειτονιάς Sheikh Jarrah στην ανατολική Ιερουσαλήμ, πυροδοτώντας μια σειρά από κλιμακούμενες ανταπαντήσεις με αποκορύφωμα την ανταλλαγή εναέριων επιθέσεων και εκτοξεύσεων πυραύλων.

Στο μήνυμά τους οι Rage Against The Machine εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον Παλαιστινιακό λαό, εξηγώντας παράλληλα τον λόγο για τον οποίο η περιοχή έχει περιέλθει στην παρούσα κατάσταση:

«H βία και οι ακρότητες των οποίων γινόμαστε μάρτυρες στο Sheikh Jarrah, το Al Aqsa και τη Γάζα είναι μια προέκταση των δεκαετιών της βίαιης κατάληψης και του βάναυσου απαρτχάιντ που εφαρμόζει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον λαό της Παλαιστίνης καθώς αντιστέκεται σε όλες τις μορφές του αποικιακού τρόμου που βιώνει».

  • SHARE
  • TWEET