Ποιος αποκαλεί το YouTube «διάβολο»;

«Αν κάποιος δεν κάνει κάτι για το YouTube, είμαστε τελειωμένοι! Ο τελευταίος να σβήσει τα φώτα...»

20/04/2016 @ 13:22

Ο Peter Mensch, μάνατζερ των Metallica, Red Hot Chili Peppers και Muse, πρόσφατα χαρακτήρισε το YouTube ως τον διάβολο!

Μιλώντας σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC Radio 4 που εξετάζει τη σχέση πειρατείας και internet με τη μουσική βιομηχανία, ο Mensch ήταν κατηγορηματικός για το μέλλον της μουσικής: «Εμείς δεν πληρωνόμαστε καθόλου. Αν κάποιος δεν κάνει κάτι για το YouTube, είμαστε τελειωμένοι, ο τελευταίος να σβήσει τα φώτα...»

Το σημερινό μοντέλο του YouTube επιτρέπει στους μουσικούς να βγάζουν χρήματα βάζοντας διαφημίσεις στα βίντεό τους, αλλά η Διεθνής Ομοσπονδία της Φωνογραφικής Βιομηχανίας αποκάλυψε ένα αυξανόμενο «κενό αξίας» μεταξύ της μουσικής που καταναλώνεται σε πλατφόρμες όπως το YouTube και SoundCloud και του ύψους των εσόδων που πηγαίνουν προς τη μουσική βιομηχανία.

«Είναι δύσκολο να κάνεις τους ανθρώπους να πληρώνουν για ό, τι έχουν πάρει δωρεάν», δήλωσε ο Mensch, αλλά ο Γενικός Διευθυντής του YouTube θεωρεί πως η μη εισροή χρημάτων προς τους καλλιτέχνες πιθανότατα εξαρτάται και από τις συμφωνίες με τις δισκογραφικές εταιρείες τους. Παραδέχθηκε, όμως, πως μπορεί να είναι λιγότερα τα λεφτά, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί μεσάζοντες.

Παράλληλα, παρουσίασε το παράδειγμα της Lindsey Stirling, της βιολίστριας, με συμφωνία για διαφήμισή της απευθείας με το YouTube. Εχει 7,8 εκατομμύρια συνδρομητές και κέρδη το 2015 στα 6 εκατομμύρια δολάρια!

  • SHARE
  • TWEET