PJ Harvey - Foo Fighters: Σημειώσατε 1

Γιατί ο Dave Grohl άλλαξε σχέδια για την ηχογράφηση του "Concrete And Gold";

12/09/2017 @ 12:01

Σε νέα του συνέντευξη που παραχώρησε στον Lars Ulrich των Metallica και το Beats 1, ο Dave Grohl αποκαλύπτει πως άλλαξε τα φιλόδοξα σχέδιά του σχετικά με τις πρόσφατες ηχογραφήσεις των Foo Fighters. Ο λόγος; Η PJ Harvey!

Ο Grohl παραδέχεται πως είχε κλείσει το Hollywood Bowl για ένα βράδυ, σκοπεύοντας να «χτίσει» ένα στούντιο ηχογράφησης επί σκηνής «με ηχοπετάσματα και ένα control room και τα όλα του», ώστε να ηχογραφηθεί ο νέος δίσκος του συγκροτήματος ζωντανά, μπροστά σε 20.000 θεατές.

«Μετά από περίπου οκτώ μήνες, η PJ Harvey έκανε κάτι παρόμοιο στήνοντας ένα στούντιο ηχογράφησης – νομίζω ήταν μια εγκατάσταση σε ένα μουσείο τέχνης όπου μπορούσες να πας και να παρακολουθήσεις. Και είπα ‘είναι κάπως ίδιο. Τώρα δεν μπορώ πια να το κάνω’».

Ο Grohl αναφέρεται στην διαδικασία ηχογράφησης που ακολούθησε η Harvey για το "The Hope Six Demolition Project". Το άλμπουμ φτιάχτηκε σε πολλά session σαν μέρος της εγκατάστασης "Recording In Progress" στο Somerset House του Λονδίνου το 2015.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη.

Το 2014 ο Grohl είχε αποκαλύψει ότι τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana ζήτησαν από την Harvey να κάνουν μαζί την περφόρμανς τους για το Rock And Roll Hall Of Fame, αλλά εκείνη δεν τα κατάφερε. 

«Ο Kurt αγαπούσε την PJ Harvey. Πάντα φανταζόμαστε να παίζαμε το τραγούδι μας "Milk It" από το "In Utero" μαζί της», είχε πει τότε.

Το "Concrete And Gold" των Foo Fighters κυκλοφορεί την Παρασκευή.

  • SHARE
  • TWEET