«Μπετόν Και Χρυσός» από τους Foo Fighters τον Σεπτέμβρη

Dave Grohl: «Ήθελα να φτιάξω έναν γιγαντιαίο rock δίσκο. Την Motorhead εκδοχή του "Sgt. Pepper's"»

20/06/2017 @ 20:51

Οι Foo Fighters ανακοίνωσαν επισήμως πως ο νέος δίσκος τους, ο οποίος και θα φέρει τον τίτλο "Concrete And Gold", θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα έδωσαν στη δημοσιότητα ένα video σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον Dave Grohl να συνοδεύει εικαστικά το νέο τραγούδι "Run" – προπομπό της νέας κυκλοφορίας- και πλέον έκαναν γνωστές και τις περισσότερες λεπτομέρειες για τον διάδοχο του "Sonic Highways" του 2014.

Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει έντεκα νέα τραγούδια και θα κυκλοφορήσει στις 15 του Σεπτέμβρη μέσω της Columbia Records. Δείτε το εξώφυλλο και το πλήρες tracklist παρακάτω.

Ο Grohl δήλωσε για το νέο άλμπουμ: «Ήθελα να είναι ο δίσκος των Foo Fighters με τον πιο «μεγάλο ήχο» που έγινε ποτέ. Να φτιάξω έναν γιγαντιαίο rock δίσκο αλλά με την αίσθηση μελωδίας και την ενορχήστρωση του παραγωγού Greg Kurstin. Την Motorhead εκδοχή του Sgt. Pepper... ή κάτι τέτοιο».

Στο "Concrete And Gold" λέγεται πως «παντρεύονται μερικά από τα πιο βαριά riff των Foo Fighters με πλούσιες αρμονικές περιπλοκότητες».

Οι Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear και Rami Jaffee περιοδεύουν αυτή την στιγμή στην Ευρώπη και πρόκειται να εμφανιστούν ως headliners στο φεστιβάλ του Glastonbury αυτό το Σαββατοκύριακο.

"Concrete And Gold" Tracklist:
1.    T-Shirt
2.    Run
3.    Make It Right
4.    The Sky Is A Neighborhood
5.    La Dee Da
6.    Dirty Water
7.    Arrows
8.    Happy Ever After (Zero Hour)
9.    Sunday Rain
10.    The Line
11.    Concrete And Gold

Και ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή για περισσότερες λεπτομέρειες για την επικείμενη εμφάνιση των Foo Fighters στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου, μέχρι στιγμής έχουν επισήμως ανακοινωθεί και οι παρακάτω συναυλίες:

Jun 21: Riga Lucavsala Island, Latvia
Jun 24: Glastonbury Festival, UK
Jun 26: Budapest Arena, Hungary
Jun 27: Prague O2 Arena, Czech Republic
Jun 29: Gdynia Open’er Festival, Poland
Jun 30: Roskilde Festival, Denmark
Jul 02: Werchter Rock Werchter, Belgium
Jul 03: Paris AccorHotels Arena, France
Jul 06: Madrid Mad Cool Festival, Spain
Jul 07: Alges NOS Alive, Portugal
Aug 19: Osaka Maishima Sports Island, Japan
Sep 10: Berlin Lollapalooza, Germany

  • SHARE
  • TWEET