Μεγάλη έρευνα για τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια συναυλιών

Μόλις το 27% των μουσικόφιλων θέλει να απαγορευτούν τα κινητά στους συναυλιακούς χώρους

30/11/2017 @ 11:23

Γνωστό site πώλησης εισιτήριων διεξήγαγε μια έρευνα με θέμα την χρησιμοποίηση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια συναυλιών, χρησιμοποιώντας ως δείγμα 1200 μουσικόφιλους, ηλικίας από 16 έως 30 ετών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ικανοποιημένη με τη χρήση των κινητών σε συναυλιακούς χώρους και μόλις το 27% εκδήλωσε τη θέλησή του για την απαγόρευσή τους.

Από το 27% των δυσαρεστημένων, το 37% ισχυρίστηκε πως τα κινητά τους ενοχλούν, το 34% πως αποσπούν την προσοχή από την εμπειρία, το 20% πως τους κρύβουν τη θέα των καλλιτεχνών και το 8% πως η κινηματογράφηση και οι φωτογραφίες δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς το συγκρότημα.

Από την άλλη πλευρά, περισσότεροι από τους μισούς του 74% των μουσικόφιλων που εναντιώνονται στην απαγόρευση των κινητών σε συναυλιακούς χώρους, δήλωσαν πως κινηματογραφούν ή βγάζουν φωτογραφίες γιατί θέλουν να ξαναζήσουν την εμπειρία και μετά το τέλος της παράστασης.

Το 24% θέλει να μοιραστεί την εμπειρία του στα social media ενώ ένα 13% ισχυρίστηκε πως απλά έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει με το κινητό του εφόσον έχει αγοράσει εισιτήριο.

Να θυμίσουμε πως καλλιτέχνες όπως οι A Perfect Circle, οι Green Day, ο Sebastian Bach, ο Corey Taylor και οι Disturbed έχουν δηλώσει δημόσια την αντίθεσή τους για τη χρήση.

  • SHARE
  • TWEET