Έφυγε από την ζωή ο Paul O'Neill

Υπήρξε ο αναμορφωτής των Savatage και εμπνευστής του επιτυχημένου project Trans-Siberian Orchestra

06/04/2017 @ 10:08

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 61 ετών ο παραγωγός Paul O'Neill, ιθύνων νους του επιτυχημένου project Trans-Siberian Orchestra και παραγωγός σε όλα τα άλμπουμ των Savatage από το 1987 μέχρι και το τελευταίο τους το 2001.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσω της σελίδας των Trans-Siberian Orchestra στο Facebook, όπου αναφέρεται ως αιτία θανάτου κάποια χρόνια ασθένεια, χωρίς να γνωστοποιείται κάτι περισσότερο. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν σε επόμενες ανακοινώσεις.

Ο O'Neill συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τους Savatage στο "Hall Οf Τhe Mountain King" και θεωρείται υπεύθυνος για την στροφή της μπάντας στις κλασικά ενορχηστρωμένες metal φόρμες.

Όντας ουσιαστικά μέλος της μπάντας, συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία μερικών από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ των Αμερικανών σε εμπορικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Παράλληλα, υπήρξε ο εμπνευστής των Trans-Siberian Orchestra, πολυμελούς συγκροτήματος που βασίστηκε στην rock opera και γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο O'Neill καταγόταν από την Νέα Υόρκη και είχε διατελέσει στέλεχος στη μουσική βιομηχανία, ενώ είχε συνεργαστεί ακόμη με τους Aerosmith, τους Badlands, τους Omen και τους Metal Church.

Διαβάστε εδώ τον οδηγό στη δισκογραφία των Savatage και εδώ τη συνέντευξη του Jon Oliva στον Κώστα Πολύζο, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ρόλο του Paul O'Neill στο συγκρότημα.

  • SHARE
  • TWEET