«Κι όμως, παραλίγο να υπάρξει reunion των Smiths»

O Johnny Marr αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη συνάντησή του με τον Morrissey το 2008

31/10/2016 @ 08:56

Στις 3 Νοεμβρίου κυκλοφορεί η βιογραφία του Johnny Marr, κιθαρίστα και συνθέτη των Smiths και πετυχημένου σόλο καλλιτέχνη.

Το Σάββατο, η εφημερίδα The Guardian, δημοσίευσε απόσπασμα με επίκεντρο το θέμα που αποσχολεί τους οπαδούς -και όχι μόνο- από τo 1987 όταν διαλύθηκαν οι Smiths. Tην επανένωση της σπουδαίας μπάντας.

Ο Marr αποκάλυψε μια συνάντηση που κανείς δεν γνώριζε πως είχε συμβεί έως τώρα! Το 2008 έτυχε να είναι μαζί με τον Morrissey στο Manchester και κανόνισαν να συναντηθούν μετά από παραπάνω από μια δεκαετία.

«Τα είπαμε χαλαρά, όπως πάντα, για δίσκους που αγαπάμε μέχρι βέβαια που φτάσαμε στο ζήτηση του reunion. Οι φήμες υπήρχαν πάντα αλλά η αλήθεια είναι πως ουδέποτε κυνήγησα κάποια προσφορά». Μιλήσαμε για αυτό τυχαία, κανείς μας δεν ήρθε εκεί με αυτό το σκοπό. Ξαφνικά το συζητούσαμε, έδειχνε πιθανό να γίνει και ίσως στο τέλος να ήταν και κάτι σπουδαίο. Εκείνη την εποχή δούλευα με τους Cribs και ο Moz σε σόλο δίσκο, αλλά δείχναμε να βρίσκουμε την άκρη» δηλώνει ο 53χρονος Marr.

«Φτάσαμε να κάνουμε λόγο για λεπτομέρειες, ενώ θα χρειαζόμασταν απλά ένα νέο νράμερ (ο Mike Joyce τους είχε μηνύσει το 1996 για δικαιώματα). Ήμουν πραγματικά ευχαριστημένος που ήρθα ξανά σε επαφή με τον Morrissey. Για τέσσερις ημέρες έδειχνε να συμβαίνει, κάτι που θα έκανε πολύ κόσμο ευτυχισμένο, και με την εμπειρία μας τόσα χρόνια μετά, ίσως ήταν καλύτερα και από την πρώτη φορά».

«Συνεχίσαμε να μιλάμε και κανονίσαμε να ξαναβρεθούμε. Πήγα στο Μεξικό με τους Cribs και ξαφνικά... σιγή ασυρμάτου. Η επικοινωνία μας έληξε, και όλα επέστρεψαν στο πριν. Και από όσα καταλαβαίνω, έτσι θα είναι για πάντα».

Σήμερα ο Marr παραμένει απαισιόδοξος για το reunion αλλά τονίζει πως ουδέποτε ήταν εχθρικός προς τον Morrissey. «Απλά δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη. Η συνεχής δουλειά είναι κάτι που έχουμε κοινό και είμαστε πάρα πολύ αποσχολημένοι με όσα κάνουμε τώρα».

  • SHARE
  • TWEET