Νέο σχήμα για τους Jim Matheos και Ray Alder των Fates Warning

Όλες οι λεπτομέρειες για το ντεμπούτο των North Sea Echoes

09/01/2024 @ 12:56

Ενώ ο Ray Alder είχε δηλώσει τον περασμένο Αύγουστο ότι οι Fates Warning δεν θα κυκλοφορήσουν άλλους νέους δίσκους, έχοντας πλέον περάσει τρία χρόνια από το "Long Day Good Night", οι φίλοι του συγκροτήματος φαίνεται ότι θα βρουν νέο ενδιαφέρον στους North Sea Echoes.

Πρόκειται για το νέο σχήμα που δημιούργησε ο frontman του κορυφαίου progressive metal σχήματος με τον κιθαρίστα και ηγέτη Jim Matheos.

Όπως φαίνεται, το ντεμπούτο τους είναι ήδη έτοιμο, καθώς πρόκειται να βγει στην αγορά στις 23 Φεβρουαρίου μέσω της Metal Blade Records υπό τον τίτλο "Really Good Terrible Things".

Σύμφωνα με σχετική δήλωση του Matheos, οι North Sea Echoes προέκυψαν ως εξής: Δουλεύοντας σε υλικό για το ambient και post-rock project του Tuesday The Sky, διαπίστωσε ότι στα πρώτα κομμάτια που έβγαλε θα ταίριαζαν φωνητικά, και κατόπιν ότι είχε κάνει κάτι παρόμοιο με τον Alder στο "When Snow Falls" από το "Long Day Good Night".

Την παραγωγή του "Long Day Good Night" επιμελήθηκε ο  Jim Matheos, το εξώφυλλο ο Simon Ward (Kings Of Mercia, Marillion), ενώ συμμετέχει στα τύμπανα ο Gunnar Olsen των Puscifer.

  • SHARE
  • TWEET