Ο McCarthy άφησε τους Franz Ferdinand για να κάνει ντουέτο με την σύζυγό του

Ακούστε το πρώτο δείγμα γραφής του νέου art-pop σχήματος Manuela

12/07/2016 @ 12:18

Την περασμένη εβδομάδα, οι Franz Ferdinand ανακοίνωσαν ότι ο κιθαρίστας Nick McCarthy δεν θα λάβει μέρος στον επόμενο δίσκο τους, «για οικογενειακούς λόγους».

Τώρα, ο McCarthy μας συστήνει το νέο του project, Manuela, όπου συνεργάζεται αποκλειστικά με την γυναίκα του και τραγουδοποιό, Manuela Gernedel. Μαζί με την ανακοίνωση, έρχεται και το πρώτο δείγμα γραφής του ντουέτου που έχει σαν βάση του το Λονδίνο: Το πρώτο τους single τιτλοφορείται "Cracks In The Concrete", συνοδεύεται από μια καρτ-ποστάλ με την φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω και μπορείτε να το ακούσετε εδώ.

Στο δελτίο τύπου της νέας κυκλοφορίας, η Gernedel είπε για το τραγούδι: «Ο στίχος 'cracks in the concrete' («ρωγμές στο τσιμέντο») είναι εν μέρει εμπνευσμένος από την γαλλική φράση 'sous les páves, la plage!' («κάτω από τα πεζοδρόμια, η παραλία!») που ανέκυψε στις φοιτητικές εξεγέρσεις τον Μάη του '68. Μιλάει για το ενδεχόμενο τα πράγματα να σπάσουν ή να τα σπάσεις εσύ. Όλα να διαλύονται και εσύ να λες στον εαυτό σου ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο McCarthy, που έπαιζε κιθάρα και πλήκτρα στους Franz Ferdinand, ήταν ιδρυτικό μέλος και συν-δημιουργός πολλών τραγουδιών του συγκροτήματος, από την αρχή του, το 2002, στην Γλασκώβη

  • SHARE
  • TWEET