Nick Cave: «Ο Roger Waters λογοκρίνει καλλιτέχνες…»

O τραγουδιστής εξηγεί την απόφασή του να παίξει στο Ισραήλ παρά τις αντιδράσεις

20/11/2017 @ 11:59

Ο επόμενος σταθμός του Nick Cave και των Bad Seeds μετά από την εξαιρετική, ομολογουμένως, εμφάνισή του στην Αθήνα, είναι το Ισραήλ και οι δυο sold out βραδιές στο Τελ Αβίβ. 

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε λίγο πριν από τις εμφανίσεις μίλησε για την επιστολή που έλαβε από τους Καλλιτέχνες Για Την Παλαιστίνη, -μεταξύ των οποίων ο Roger Waters, ο Thurston Moore, ο Tunde Adebimpe των TV Οn Τhe Radio και αρκετοί άλλοι-, οι οποίοι του ζήτησαν να ακυρώσει τις επικείμενες εμφανίσεις, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Παλαιστινιακό λαό εναντίον των διώξεων από την πλευρά του Ισραήλ.

«Μετά από πολύ σκέψη τηλεφώνησα στους ανθρώπους μου και τους είπα πως οι δυο εμφανίσεις στο Ισραήλ θα γίνουν κανονικά. Ένοιωσα πως είναι πολύ σημαντικό να πάρω θέση εναντίον αυτών των ανθρώπων οι οποίοι λογοκρίνουν μουσικούς με απόπειρες bullying».   

Συνεχίζοντας δήλωσε την αγάπη του για το Ισραήλ και εξήγησε πως θεωρεί «αδιανόητο τον εξευτελισμό που επιφυλάσσει η παρέα του Roger Waters σε όποιον μουσικό αποφασίζει να παίξει στο Ισραήλ».

«Θα μπορούσα να πω πως η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων με βοήθησε να πάρω την απόφαση να παίξω στο Ισραήλ», ανέφερε ο Cave στο κλείσιμο της δήλωσής του, με εμφανή κυνική διάθεση.

Η άμεση αντίδραση της  Παλαιστινιακής Καμπάνιας για Ακαδημαϊκό και Πολιτισμικό Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ κάνει λόγο για δώρο προπαγάνδας στην ισραηλινή κυβέρνηση:

«Ευχαριστούμε τον Nick Cave που κατέστησε σαφές πως το να δοθεί μια συναυλία στο Ισραήλ δεν είναι μόνο ένα μουσικό γεγονός. Είναι μια πολιτική απόφαση στήριξης του καταπιεστή ενάντια στον καταπιεσμένο».

Δείτε εδώ τη σχετική δήλωση.

  • SHARE
  • TWEET