Οριστική νίκη των Nirvana στη νομική διαμάχη για το εξώφυλλο του "Nevermind"

Η μήνυση του Spencer Elden απορρίφθηκε για τρίτη φορά με το δικαστήριο να εμποδίζει την κατάθεση νέας

05/09/2022 @ 13:44

Έπειτα από προηγούμενες απορρίψεις από πλευράς των αρμόδιων δικαστηρίων της μήνυσης του Spencer Elden εναντίον των Nirvana, ήρθε και η οριστική, που δίνει τέλος στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, στις 2 Σεπτεμβρίου δικαστήριο στο Los Angeles απέρριψε την τροποποιημένη ένσταση του πρωταγωνιστή του εξωφύλλου του "Nevermind", που κατηγορεί το συγκρότημα μεταξύ άλλων και για παιδική πορνογραφία, με την απόφαση να εμποδίζει την κατάθεση νέας, οδηγώντας τη νομική εκπροσώπηση του συγκροτήματος να δηλώσει πως πρόκειται για οριστική δικαίωση και νίκη της μπάντας.

Υπενθυμίζεται πως η νομική πλευρά των Nirvana ισχυρίστηκε πως ο Elden γνώριζε επί χρόνια πως ήταν ο πρωταγωνιστής του εξωφύλλου του άλμπουμ που αισίως συμπλήρωσε πριν λίγους μήνες 30 χρόνια ιστορίας, εκμεταλλευόμενος εμπορικά το γεγονός, χαρακτηρίζοντας στην πορεία τις κατηγορίες ως ανυπόστατες .

Σύμφωνα με την οκτασέλιδη ανακοίνωση του δικαστηρίου:

«Με το γεγονός πως ο Elden αδιαμφισβήτητα δεν κινήθηκε νομικά εντός των δέκα ετών από τη στιγμή που ανακάλυψε την παραβίαση που θεωρεί πως συνέβη, το δικαστήριο αποφαίνεται πως η μήνυσή του είναι άκαιρη. Ο κατήγορος είχε την ευκαιρία να καταθέσει τις απαραίτητες τροποποιήσεις και να καλύψει όσα υπολείπονταν από τις προηγούμενες μηνύσεις του, αλλά δεν το έπραξε, θεωρούμε πως θα ήταν μάταιη μια τέταρτη απόπειρα».

Κατά αυτό τον τρόπο, το δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα του Elden πως έχει υποστεί μκροχρόνια ψυχολογική βλάβη από το γεγονός, θεωρώντας πως αυτό θα του έδινε βήμα για επ' άπειρον μηνύσεις προς το συγκρότημα.

  • SHARE
  • TWEET