Neil Young: «Οι δισκογραφικές σκότωσαν την υψηλή ποιότητα ήχου»

Ο γνωστός μουσικός εξαπολύει επίθεση με αφορμή τον τερματισμό του Pono

16/02/2018 @ 12:52

Ο Neil Young μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με τον «θάνατο» του Pono, της συσκευής αναπαραγωγής μουσικής δικής του έμπνευσης σε σχήμα μιας Toblerone, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015.

«Οι δισκογραφικές εταιρίες τερμάτισαν το Pono. Το "σκότωσαν" όταν άρχισαν να χρεώνουν δύο και τρεις φορές παραπάνω τα κομμάτια υψηλής ποιότητας ήχου σε σχέση με τα MP3. Για ποιο λόγο να πληρώσει κάποιος τρεις φορές παραπάνω;»

Ο τραγουδιστής δήλώσε ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο κομμάτια «κατέβασαν» οι χρήστες του Pono μέσω της εφαρμογής του πριν τερματιστεί η λειτουργία του την περασμένη χρονιά.

«Πιστεύω ότι όλη η μουσική πρέπει να χρεώνεται το ίδιο. Δεν υπάρχει διαφορά στο να μεταφέρεις ένα αρχείο υψηλής ποιότητας από ένα MP3. Ειδικά στην εποχή του streaming. Ποιος θέλει να αντιγράψει κάτι ενώ μπορεί να το ακούσει όποτε θέλει μέσω streaming; Οι δισκογραφικές «σκότωσαν» τα κομμάτια υψηλής ποιότητας ήχου, όταν άρχισαν να τα χρεώνουν τρεις φορές παραπάνω. Είναι ότι πιο χαζό έχω δει στη ζωή μου».

Να σημειώσουμε ότι ο Young πρόσφατα διέθεσε όλη τη δισκογραφία του σε υψηλή ποιότητα ήχου μέσω της πλατφόρμας XStream στη σελίδα Neil Young Archives και μαζί με αυτό κυκλοφόρησε και τον τελευταίο του δίσκο, "The Visitor".

  • SHARE
  • TWEET