David Ellefson: «O Steve Jobs έσωσε τη μουσική βιομηχανία»

Ο μπασίστας των Megadeth σχολίασε τη διαμάχη με το Napster καθώς και τις σημερινές streaming πλατφόρμες

26/10/2020 @ 10:24

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο "theFIVE10" podcast, o David Ellefson, μπασίστας των Megadeth, ερωτήθηκε μεταξύ άλλων για το πως μένουν επίκαιροι παρά τις κατά καιρούς αλλαγές στη μουσική βιομηχανία.

Ο Ellefson, στην απάντησή του, σχολίασε την περίφημη διαμάχη του Lars Ulrich με το Napster καθώς και την εξέλιξη των streaming υπηρεσιών:

«Νιώθω πως απλά ακολουθώ τις όποιες αλλαγές. Θυμάμαι, όταν ξέσπασε το όλο ζήτημα με το Napster, και ο Lars των Metallica συγκεκριμένα έδινε έναν τίμιο αγώνα. Είχε απολύτως δίκιο.

Θυμάμαι επίσης τον μάνατζερ μας να μας προειδοποιεί να μην λάβουμε μέρος στην αντιπαράθεση, να είμαστε προσεκτικοί. Και εγώ το απέρριψα (σ.σ. "i said fuck that"). Έχουν άδικο. Μας κλέβουν τη μουσική. Αυτοί είναι λάθος και ο Lars σωστός.

Εν τέλει, δυστυχώς ήταν μια μάχη που δεν μπορούσαμε να νικήσουμε. Έμοιαζε με πλιάτσικο (σ.σ. "looting"). Σαν κάποιος να είχε ανοίξει την πόρτα του Walmart και όλοι έτρεχαν μέσα και έκλεβαν πράγματα. Ακόμη και οι Metallica έκαναν πίσω.

Ευχαριστώ τον θεό για τον Steve Jobs, ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, έσωσε τη μουσική βιομηχανία. Ακόμη και αν λειτουργούσε προς προσωπικό όφελος, επειδή ήθελε να πουλήσει iPods. Ο Steve όμως, προς τιμήν του, κατά την περίοδο που ήταν μακριά από την Apple, έγινε φίλος με τον David Geffen και τον Jeffrey Katzenberg, και όλους αυτούς τους τύπους από το Hollywood, και κατάλαβε το Hollywood. Κατανόησε τη μουσική βιομηχανία, και συνδύασε τη γνώση του με το αντικείμενο του.

Ακόμη αγοράζω τα πάντα στο iTunes. Έχω συνδρομή στο Apple Music radio. Δεν έχω στο Spotify. Δεν τους δίνω τα χρήματά μου αφού και αυτοί δεν μου επιστρέφουν πολλά από όσα κερδίζω. Η Apple όμως πληρώνει καλά, οπότε σε ευχαριστώ Apple».

Υπενθυμίζουμε πως οι Megadeth το τελευταίο χρονικό διάστημα ηχογραφούν τον νέο τους δίσκο.

Πριν λίγο καιρό ο David Ellefson κυκλοφόρησε ένα EP με το επώνυμο solo project του.

Ο τελευταίος δίσκος των Megadeth, "Dystopia", κυκλοφόρησε το 2016.

Εδώ, μπορείτε να ανατρέξετε σε έναν οδηγό δισκογραφίας των Αμερικανών.

Δείτε επίσης:

David Ellefson: «Χρωστάμε τα πάντα στους Metallica»

  • SHARE
  • TWEET