Maynard Keenan: «Η ελευθερία έρχεται με συμβιβασμούς»

Ο frontman των Tool μιλάει για την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό, αλλά και την αλλοίωση της έννοιας της ελευθερίας

12/10/2020 @ 10:45

Σε συνέντευξη του στο AZ Central σχετικά με τον επερχόμενο δίσκο των Puscifer, "Existential Reckoning", ο Maynard Keenan αποκάλυψε πως κόλλησε κορωνοϊό τον Φεβρουάριο και οκτώ μήνες μετά, ακόμα αναρρώνει. «Ακόμα αντιμετωπίζω την υπολειμματική επίδραση» εξήγησε. «Αλλά ήταν άσχημο. Επιβίωσα, αλλά δεν ήταν εύκολο. Οπότε έπρεπε να το αντιμετωπίσω.»

«Δεν ήθελα να βγώ έξω και να το φωνάζω. Αλλά είναι αληθινό, και έχει παρενέργειες» συνέχισε. «Έπρεπε να λάβω ισχυρά φάρμακα για να αναστρέψω τα υπολείμματα. Ακόμα βήχω. Υπάρχει ακόμα ζημιά στους πνεύμονες. Κάθε δεύτερη μέρα, έχω κρίσεις βήχα επειδή οι πνεύμονες μου είναι ακόμα κατεστραμμένοι στις άκρες. Και μόλις ξεπέρασα ένα οίδημα που είχα με τον καρπό και τα χέρια μου. Είχα ένα αυτοάνοσο που επιτέθηκε στο σύστημα μου σαν τη ρευματοδειδή αρθρίτιδα. Βασικά, από όσο καταλαβαίνω, επιτίθεται σε περίεργα σημεία (στο σώμα) και είναι τυχαίο. Οπότε αυτό πήρα εγώ. Αυτό ήταν το βραβείο μου.»

Ο 56-χρονος frontman εμβάθυνε επίσης στην ιδέα της προσωπικής ελευθερίας και την χρήση μάσκας. «Είναι απλά μια γελοιότητα. Φοράμε ζώνες ασφαλείας. Δεν καπνίζουμε σε τρένα, αεροπλάνα και ταξί πλέον, ούτε στα εστιατόρια. Υπάρχουν λόγοι για αυτό» είπε αναφορικά με αυτούς που αρνούνται τη μάσκα ή χρησιμοποιούν την άρνηση ως μέσο προβολής μίσους. «Δεν ξέρω. Νιώθω πως έχει αλλοιωθεί η ιδέα της προσωπικής ελευθερίας σε βαθμό που πλέον θεωρείται ελευθερία το να πως στο σπίτι κάποιου και να χέσεις στο φαΐ του ή να βρίσεις την γιαγιά του. Δεν είναι ελευθερία αυτό. Ελευθερία είναι η δυνατότητα να ακολουθήσεις τον δικό σου τρόπο ζωής, αυτό που θες για την οικογένειά σου, για το μέλλον σου, τι μόρφωση θες να λάβεις. Και με αυτή την ελευθερία έρχεται μια ευθύνη να προσέχεις τον εαυτό σου, τον γείτονα σου, την οικογένεια σου, τον καθένα. Οπότε υπάρχουν μερικοί συμβιβασμοί που έρχονται με την ελευθερία. Δεν είμαι σίγουρος γιατί αυτό είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος.»

Ο Maynard James Keenan κυκλοφορεί στις 30 Οκτωβρίου το νέο δίσκο των Puscifer με τίτλο "Εxistential Reckoning". Θα είναι η τρίτη σερί χρονιά με δίσκο από τον frontman των Tool, αφού το 2018 κυκλοφόρησε το "Eat The Elephant" με τους A Perfect Circle και πέρσι το "Fear Inoculum" με τους Tool.

  • SHARE
  • TWEET