Leonard Cohen: «Είμαι έτοιμος να πεθάνω»

Ο αγαπημένος Καναδός στοχάζεται πάνω στην πορεία της υγείας του και το μέχρι σήμερα ημιτελές έργο του

12/10/2016 @ 01:52

Ο Leonard Cohen, του οποίου ο νέος δίσκος με τίτλο "You Want It Darker" έρχεται στις 21 του Οκτώβρη, είναι ο πρωταγωνιστής ενός άρθρου στο site The New Yorker.

Στο εν λόγω άρθρο, ο ίδιος ο 82χρονος πλέον καλλιτέχνης συζητά για το νέο του άλμπουμ, την ιστορία της ζωής του, αλλά και την φθίνουσα πορεία της υγείας του.

Μετά από σχόλιο του αρθρογράφου ότι μια μελλοντική περιοδεία είναι αρκετά απίθανη, ο Cohen αναφέρει τα ημιτελή ποιήματα και τραγούδια του.

«Δεν πιστεύω ότι θα μπορέσω να ολοκληρώσω αυτά τα τραγούδια. Ίσως, ποιος ξέρει; Ίσως και πάλι πάρω τα πάνω μου, δεν ξέρω. Αλλά δεν τολμώ να με προσδέσω στο άρμα κάποιας πνευματικής στρατηγικής. Έχω δουλειές να κάνω, υποθέσεις να φροντίσω. Είμαι έτοιμος να πεθάνω. Ελπίζω να μην είναι πολύ άβολο. Αυτό είναι όλο.»

Μετά τον θάνατο της Marianne Ihlen, γνωστής μούσας πολλών τραγουδιών του Cohen – των "Bird On The Wire" και "So Long, Marianne", μεταξύ άλλων-, αποκαλύφθηκε ότι ο Cohen της είχε στείλει ένα γράμμα δύο μέρες πριν το μοιραίο: «Λοιπόν, Marianne, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου είμαστε στ’ αλήθεια τόσο γέροι και τα σώματά μας καταρρέουν και πιστεύω ότι θα σε ακολουθήσω πολύ σύντομα. Να ξέρεις ότι σε ακολουθώ από τόσο κοντά, που αν τεντώσεις το χέρι σου θα μπορείς να πιάσεις το δικό μου».

  • SHARE
  • TWEET