O Lars Ulrich επιλέγει τον κορυφαίο ντράμερ όλων των εποχών

Όταν ο 20χρονος ντράμερ των Metallica μίλησε για πρώτη φορά στον Neil Peart

20/09/2020 @ 12:42

Σε συνέντευξη που έδωσε αυτή την εβδομάδα στο "The Howard Stern Show", ο Lars Ulrich κλήθηκε να επιλέξει εάν κορυφαίος ντράμερ όλων των εποχών είναι ο John Bonham των Led Zeppelin ή ο Neil Peart των Rush.

«Είναι πολύ δύσκολο. Άκουσε, μου κάνουν αυτή την ερώτηση συνεχώς τα τελευταία σαράντα χρόνια. Θα έβαζα δύο ακόμη ονόματα στην λίστα. Ο Ian Paice των Deep Purple είναι τεχνικά ένας απίστευτα προικισμένος ντράμερ και ο Phil Rudd είναι που δίνει στους AC/DC απίστευτο bounce και swing.»

Μιλώντας για τον Neil Peart, ο ντράμερ των Metallica θυμήθηκε την πρώτη φορά που του μίλησε εν έτει 1984. Ο manager του συγκροτήματος τότε, Cliff Burnstein, είχε υπογράψει τους Rush και ο Ulrich είχε ερωτήματα για τον εξοπλισμό και για λεπτομέρειες σχετικά με τα τύμπανα. O Burnstein του λέει: «Ο Neil λατρεύει να μιλάει σε νέους ντράμερ. Πάρε τον Neil. Θέλει να σε ακούσει».

«Ημουν είκοσι χρονών και δεν είχα που να κατουρήσω» θυμάται ο διστακτικός τότε Ulrich και συνεχίζει: «Τον κάλεσα, μιλήσαμε μισή ώρα με τρία τέταρτα στο τηλέφωνο και λέγαμε για τύμπανα. Όλη η ιστορία ήταν σαν ένα παραμύθι. Δεν γίνεται να παίζεις τύμπανα και να μην λατρεύεις τον Neil, να μην το εκτιμάς.»

Πιεζόμενος να επιλέξει ανάμεσα στον Bonham και τον Peart, διάλεξε εν τέλει των πρώτο, έχοντας αναφερθεί προηγουμένως, με αφορμή το "When The Levee Breaks", στον τεράστιο ήχο και το groove του Bonzo.

  • SHARE
  • TWEET