Ο Kirk Hammett και ο Robert Trujillo διασκευάζουν Michael Schenker

Δείτε τις αποδόσεις των "Into The Arena" και "Rock Bottom"

02/04/2018 @ 12:32

Ο Robert Trujillo και ο Kirk Hammett διασκεύασαν το "Into The Arena" των Michael Schenker Group και το "Rock Bottom" των UFO, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής των Metallica στο Αμβούργο της Γερμανίας, πριν από λίγες μέρες.

Θυμίζουμε πως ο Hammett έκανε μια guest εμφάνιση στο πρόσφατο "Resurrection", το νέο άλμπουμ των Michael Schenker Fest, του θρυλικού Γερμανού κιθαρίστα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κιθαρίστας των Metallica μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε η ζωή του όταν άκουσε το για πρώτη φορά το "Force It" (1975) των UFO.

«Ήμουν 15 χρονών και ένας φίλος μου έφερε το άλμπουμ επιμένοντας πως πρέπει να το ακούσω. Αρχικά βάλαμε το "Mother Mary" και συνειδητοποίησα πως οι τύποι είναι εξίσου heavy με μπάντες που άκουγα εκείνη την εποχή όπως οι Thin Lizzy, οι Aerosmith και οι Montrose. Όταν άκουσα το σόλο της κιθάρας έπαθα σοκ. Με συνεπήρε ο τόνος και η τεχνική του Michael Schenker. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πως βρίσκομαι απέναντι από ένα λεξικό της ροκ το οποίο δεν βασίζεται σε πεντατονικές κλίμακες. Προσπάθησα να βγάλω όσα περισσότερα σόλο του Schenker μπορούσα, ενώ παράλληλα άρχισα να γράφω αντίστοιχα heavy riffs με αυτά των UFO. Ήθελα, επίσης, απεγνωσμένα να αγοράσω μια Flying V».

Δείτε εδώ τις διασκευές στο "Into The Arena" και στο "Rock Bottom".

  • SHARE
  • TWEET