Και δεύτερος δίσκος από τον Κ.Βήτα μέσα στο 2016

Δείτε το video για το τραγούδι "Η Νύχτα"

29/09/2016 @ 10:32

Ο Κ.Βήτα έχει σηκώσει τα μανίκια του για τα καλά φέτος, μιας και μετά την "Ομόνοια" που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, έρχεται τώρα η "Συγκατοίκηση".

Ο νέος αυτός δίσκος είναι το αποτέλεσμα της ηχογράφησης συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση τον Σεπτέμβρη του '13 - εκτός από το τραγούδι "Το Δωμάτιο", το οποίο ηχογραφήθηκε στα Sierra Studios. 

Το ARTéfacts Ensemble αντικαθιστά τους υπολογιστές του Βήτα με τον φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων, απελευθερώνοντας τις ηλεκτρονικές μουσικές που αγάπησε το κοινό.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα, το ARTéfacts Ensemble, είκοσι μουσικοί, η Θεοδώρα Μπάκα και ο Κορνήλιος Σελαμσής, που ανέλαβε την ενορχήστρωση, «συγκατοίκησαν» στην Στέγη στις 28 Σεπτεμβρίου του 2013 σε ένα σπάνιο οπτικοακουστικό θέαμα. Ακριβώς τρία χρόνια μετά, η "Συγκατοίκηση" κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία από την Puzzlemusik σε LP, CD και σε ψηφιακή έκδοση. 

Ο Κορνήλιος Σελαμσής και οι ARTéfacts ensemble σημειώνουν: «Η Συγκατοίκηση είναι μια επιλογή που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια έκβαση θα έχει. Η Συγκατοίκηση είναι μια πράξη που γεννιέται απ’ την ανάγκη να μοιραστούμε τα πρακτικά βάρη ή από την ανάγκη να μοιραστούμε ακόμη περισσότερο χρόνο με ένα ή περισσότερα προσφιλή πρόσωπα. Πολύ συχνά η Συγκατοίκηση είναι μια διαδικασία που δεν έχει καλό τέλος. Ο Κωνσταντίνος κι εμείς συνυπάρχουμε σε ένα σπίτι που είναι αληθινά ευρύχωρο. Πλήρες σεβασμού και αγάπης».

Η "Συγκατοίκηση" είναι μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Δείτε εδώ το video για το τραγούδι "Η Νύχτα".

Tracklist:

1. Ατελείωτα Χρυσάνθεμα 
2. Το Κοράκι   
3. Το Δωμάτιο   
4. Κύκλωπας   
5. Θήτα   
6. Το Άστρο  
7. Ασύρματος Κόσμος   
8. Νέα Ζωή
* 9. Πάρκο
* 10. Ταξίδι Στη Γη
* 11. Η Νύχτα
* 12. Ποπ Κατσαρίδα

* θα περιλαμβάνονται μόνο στο CD και την ψηφιακή έκδοση

  • SHARE
  • TWEET