Τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος των Katavasia

Η ελίτ της ελληνικής black metal σκηνής έχει έτοιμο το δεύτερο της άλμπουμ

10/06/2020 @ 10:49

Στις 4 Σεπτεμβρίου μέσω της Floga Records θα κυκλοφορήσει ο πολυαναμενόμενος δεύτερος δίσκος των Katavasia με τίτλο "Magnus Venator" σε CD, βινύλιο και κασέτα.

Οι Katavasia είναι μια ελληνική black metal μπάντα που δημιουργήθηκε το 2014 από μέλη γνωστών ελληνικών metal σχημάτων, όπως οι Varathron, οι Hail Spirit Noir, οι Aenaon, οι Melan Selas και οι Agnes Vein. Ο στόχος αυτής της «συμμαχίας» ήταν να συνθέσουν ελληνικό black metal στα καλύτερά του.

Το 2015 οι Katavasia κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο "Sacrilegious Testament", το οποίο έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές από τα μέσα και τους οπαδούς για την αφοσίωσή του στο αυθεντικό ελληνικό black metal ήχο αλλά ταυτόχρονα προσφέροντας πρωτοτυπία.

Ένα 7" EP με τίτλο "Daemonic Offering" ακολούθησε το 2017 για να αποδείξει, ακόμα μια φορά, τo ταλέντο της μπάντας και την όρεξη για περισσότερα σατανικά riff και καθηλωτική ατμόσφαιρα.

Επιτέλους, οι Katavasia επιστρέφουν με τον δεύτερο δίσκο τους, το "Magnus Venator". Μεταφρασμένο ως "The Great Hunter," όντως το "Magnus Venator" παρέχει καύσιμο για έναν παροξυσμό εντελώς κλασικού ελληνικού black metal, παιγμένο από τους πρωτεργάτες (ο Stefan Necroabyssious των Varathron είναι και πάλι στα φωνητικά) και τους σεβαστικούς ακόλουθους τους ισότιμα. Μαζί, οι Katavasia είναι στην καλύτερή τους φάση, προσφέροντας μια εμπειρία 42 λεπτών και 9 τραγουδιών, με ίσα μέρη θρίαμβου και τραγωδίας, αιμοβορίας και απογοήτευσης: εν συντομία, όλα όσα διαχρονικά περικλείονται στο ελληνικό black metal κύμα των αρχών των 90s, αλλά με μια ανανεωτική τάση. Η συμμετοχή του George Emmanuel (Lucifer's Child, ex-Rotting Christ) με ένα solo στο "Hordes Of Oblivion" επιβεβαιώνει αυτές τις ρίζες.

Οργισμένα, στομφώδη drums, άπειρες επιρροές κλασικού heavy metal, και οι σήμα κατατεθέν δαιμονικές κραυγές του Stefan Necroabyssious - οι Katavasia μας προσφέρουν ένα νέο «παλιό» κλασικό δίσκο με το "Magnus Venator"!

Δείτε παρακάτω το tracklist και το εξώφυλλο του δίσκου

katavasia-magnus-venator-cover

1. Daughters Of Darkness
2. The Tyrant
3. Blood Be My Crown
4. Chthonic Oracle
5. Saturnalia Magnus Cult
6. Triumphant Fate
7. Sinistral Covenant
8. Hordes Of Oblivion
9. Babylon (Sammu-Rawat)

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET