To CNN για την ομολογία του Jon Schaffer

Είναι ο πρώτος από τους εισβολείς που δηλώνει ένοχος

18/04/2021 @ 13:23

Εκτατό ημέρες μετά την περιβόητη εισβολή στο Καπιτώλιο, ο Jon Schaffer γίνεται ο πρώτος από συλληφθέντες που αποδέχεται την ενοχή του.

Όπως μεταδίδει το CNN, σε ακροαματική διαδικασία που έλαβε χώρα την Παρασκευή, ο ηγέτης των Iced Earth δήλωσε ένοχος για δύο από τα έξι ομοσπονδιακά αδικήματα που κατηγορήθηκε.

Συγκεκριμένα, αποδέχτηκε τις κατηγορίες παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας και εισβολής σε κτίριο με επικίνδυνο όπλο (bear spray).

Στη ομολογία του, στα πλαίσια ουσιαστικά συμφωνίας του με τις αρχές, ο Schaffer περιγράφεται ως ιδρυτικό και μακροχρόνιο μέλος της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης Oath Keepers, αν και σε πρώτη φάση είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ακόμη, αποδέχεται ότι η πεποίθησή του σχετικά με την εκλογικό αποτέλεσμα δεν δικαιολογεί νομικά την εισβολή στο Καπιτώλιο. Βάσει της συνεργασίας του με τις αρχές, αναμένεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση για ένα διάστημα τεσσάρων περίπου ετών.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα από τον ομοσπονδιακό δικαστή Amit Mehta, ενώ φαίνεται πως αρκετοί ακόμη κατηγορούμενοι θα επιλέξουν την διαδικασία που ακολούθησε ο Schaffer.

Ο 53χρονος μουσικός έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους και φυσικά του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • SHARE
  • TWEET