Johnny Marr: «Οι Smiths είχαν εμμονή με τα media και τη φήμη τους»

O μουσικός σχολίασε επίσης τη μουσική κληρονομιά της σκηνής του Manchester

06/07/2021 @ 13:39

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Johnny Marr θυμήθηκε τα χρόνια του ως μέλος των Smiths, σχολιάζοντας δηκτικά κάποιες πτυχές του εμβληματικού σχήματος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε podcast του ραδιοφώνου του BBC, ο Marr χαρακτήρισε υπερβολική την δημοσιότητα που είχε λάβει το συγκρότημα:

«Ήμουν σε ένα μουσικό σχήμα το οποίο λάμβανε υπερβολικά πολλή δημοσιογραφική κάλυψη, κάτι που τώρα που είμαι μεγαλύτερος, θεωρώ πως μπορούσαμε να το έχουμε σε μικρότερο βαθμό.

Δεν θα έλεγα πως αυτό ήταν η αιτία της πτώσης μας, αλλά θεωρώ πως ήταν ένα τυφλό σημείο για τους Smiths, το να έχουν τόση εμμονή με τα media και με τη φήμη τους, ειδικά ένα συγκεκριμένο μέλος της μπάντας.

Πιστεύω πως αυτό θα μπορούσε να μετριαστεί λίγο και θα βοηθούσε αρκετά το συγκρότημα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κιθαρίστας αναφέρθηκε και τη μουσική κληρονομιά της σκηνής του Manchester, η οποία στο μέλλον γέννησε συγκροτήματα όπως οι The Stone Roses και οι Oasis εταξύ άλλων:

«Νομίζω πως σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με την ψυχαγωγία της εργατικής τάξης καθώς και την ιστορία και την κληρονομιά της. Οπότε, όσον αφορά την περίπτωση μου, αυτή των Gallagher, και συγκεκριμένα του Noel, καθώς και του Mani των Stone Roses, όλοι μας προερχόμαστε από οικογένειες μεταναστών. Για την ακρίβεια, όλοι στους Smiths.

Είναι στο DNA των εργαζομένων, δεν είναι απλώς τρόπος για διαφυγή, σχετίζεται πολύ με την ανταπόδοση και την προσφορά στην κοινότητα».

  • SHARE
  • TWEET