O πρώην frontman των Cro-Mags υπερασπίζεται την σκηνοθέτιδα του "Wonder Woman 1984"

Ο John Joseph τοποθετήθηκε αναφορικά με την χρήση ενός t-shirt με το "Age Of Quarrel"

28/12/2020 @ 10:52

To "Wonder Woman 1984" έκανε πρεμιέρα στην streaming υπηρεσία του HBO Max ανήμερα τα Χριστούγεννα, έχοντας λάβει μέχρι στιγμής ανάμεικτες κριτικές.

Ένα μέρος της κριτικής που δέχεται η ταινία της σκηνοθέτιδας και σεναριογράφου Patty Jenkins, επικεντρώνεται σε διάφορους αναχρονισμούς, ειδικά σε ό,τι αφορά σκηνές όπου αποτυπώνεται η punk κουλτούρα της εποχής.

Συγκεκριμένα, σε μια σκηνή, η πρωταγωνίστρια Wonder Woman (Gal Gadot) και ο Steve Trevor (Chris Pine) περνάνε δίπλα από μια παρέα punk οπαδών, με μια εξ αυτών να φοράει ένα μπλουζάκι με το "Age Of Quarrel" των Cro-Mags και έναν άλλον ένα με τους Bad Brains.

Αρκετοί έσπευσαν να σχολιάσουν πως το εμβληματικό ντεμπούτο των Cro-Mags κυκλοφόρησε το 1986, δύο χρόνια δηλαδή μετά την εποχή όπου διαδραματίζεται η ταινία.

Ο πρώην frontman των Cro-Mags, που είχε τραγουδήσει στο ιστορικό άλμπουμ, John Joseph, όμως, υπερασπίστηκε με ανάρτησή του την Jenkins αναφορικά με την χρήση του t-shirt:

«Αρκετοί φίλοι μου υπέδειξαν αυτή την σκηνή. Η Patty Jenkins είναι καλή μου φίλη από τα '80s. Μου ζήτησε να της δώσω ένα μπλουζάκι της μπάντας για τις ανάγκες της ταινίας και της έστειλα ένα με το "Age Of Quarrel". Η αρχική εκδοχή του άλμπουμ σε μαύρη κασσέτα βγήκε το 1984, με εμένα και τον Paris (τότε κιθαρίστα) να πληρώνουμε την ηχογράφηση. Ο πατέρας του μας τύπωσε στο μαγαζί του τις κόπιες».

Ο Joseph πρόσθεσε επίσης πως βοήθησε την Patty Jenkins με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, φέρνοντας την σε επαφή με την μπάντα Leeway, εξηγώντας πως μπορεί να σπούδασε στην Νέα Υόρκη αλλά μεγάλωσε στην Washington DC, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως η σκηνοθέτιδα είναι και τεράστια οπαδός των Bad Brains.

Αυτή βέβαια δεν είναι η μοναδική αναφορά στην τότε ακμάζουσα punk σκηνή, με την ταινία να εμπεριέχει αρκετές εύκολα εντοπίσιμες.

Υπενθυμίζουμε πως οι αναγεννημένοι Cro-Mags επέστρεψαν φέτος δισκογραφικά έπειτα από 20 χρόνια με το εξαιρετικό "In The Beggining", ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε και μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Flanagan.

  • SHARE
  • TWEET