Joe Satriani: «Να διασκευάζεις Hendrix είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο»

Ο γνωστός κιθαρίστας μίλησε για την αγάπη που έχει στη μουσική του θρύλου της rock

08/12/2017 @ 13:09

O Joe Satriani δήλωσε σε συνέντευξη του ότι είναι πολύ διστακτικός όταν κάνει διασκευές των κομματιών του Jimi Hendrix, και χαρακτηριστικά είπε ότι «είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα στο κόσμο».

«Θα ήθελα να βγάλω έναν blues δίσκο αρκεί να είχα συγκρότημα και τραγουδιστή. Λατρεύω τα blues, αλλά δεν έχω αφιερωθεί σε αυτά. Θα ήθελα επίσης να κάνω ένα δίσκο με τραγούδια του Jimi Hendrix. Είναι βέβαια το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο γιατί εξαρχής δεν μπορεί κανείς να το κάνει τόσο καλά όσο ο Hendrix. Οπότε, από την αρχή θα πρέπει να δεχτείς ότι είσαι χειρότερος αλλά θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι το κάνεις από αγάπη.»

Όταν ρωτήθηκε αν θα ενδιαφερόταν να κάνει ένα ορχηστρικό δίσκο με τραγούδια του Hendrix, ο Satriani απάντησε: «Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι φανταστική ιδέα. Τώρα θα το σκέφτομαι αυτό για κανά δυο χρόνια.»

Τέλος, μίλησε για το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τα τραγούδια του Hendrix.

«Η μουσική του Hendrix είναι τόσο καλή. Είναι φυσική. Είναι σαν να μην υπάρχει εμπόδιο μεταξύ των συναισθημάτων του και της κιθάρας του. Απλά μέσω της μουσικής του φάνηκε πόσο αξιοθαύμαστος ήταν.»

  • SHARE
  • TWEET