Έφυγε από την ζωή ο περιζήτητος κιθαρίστας Bob Kulick

Είχε συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Kiss και τους W.A.S.P.

30/05/2020 @ 12:25

Έφυγε από την ζωή προχθές Πέμπτη σε ηλικία 70 ετών ο κιθαρίστας Bob Kulick, γνωστός στο ευρύ κοινό για τις συνεργασίες του με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες. Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε εχθές ο αδελφός του και επίσης κιθαρίστας Bruce Kulick με το ακόλουθο μήνυμα:

«Είμαι συντετριμμένος καθώς πρέπει να μοιραστώ τα νέα για το θάνατο του αδελφού μου Bob Kulick. Η αγάπη του για τη μουσική και το ταλέντο του ως μουσικός και παραγωγός θα πρέπει να αναγνωρίζονται για πάντα. Ξέρω ότι τώρα είναι ήσυχος μαζί με τους γονείς μου και παίζει κιθάρα όσο πιο δυνατά γίνεται. Παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειας Kulick κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δυσάρεστης περιόδου.»

Ο Bob Kulick υπήρξε περιζήτητος κιθαρίστας, κυρίως για μια εικοσαετία από τα μέσα της δεκαετίες του '70 και έπειτα, έχοντας συνεργαστεί για ηχογραφήσεις και ζωντανές εμφανίσεις, με τους Kiss, Diana Ross, Meat Loaf, Michael Bolton, Alice Cooper, Lou Reed ("Coney Island Baby"), W.A.S.P. ("The Crimson Ιdol", "Still Not Black Enough") και άλλους.

Το 1993 κυκλοφόρησε με τους Blackthorne του Graham Bonnet το "Afterlife" και στην συνέχεια ασχολήθηκε κυρίως με τις παραγωγές, συνεργαζόμενος μεταξύ άλλων με τους Motörhead, τον Dee Snider, την Doro και τον Tim "Ripper" Owens, ενώ επιμελήθηκε αρκετά tribute αλμπουμ (Queen, Aerosmith, Kiss, Alice Cooper, Cher, Iron Maiden, Beatles, Frank Sinatra), αλλά και το εξαιρετικό "We Wish You a Metal X-Mas And A Headbanging New Year".

  • SHARE
  • TWEET