Πληροφορίες για το φετινό Demons Gate Festival

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διήμερου φεστιβάλ

13/09/2023 @ 17:27

TO DEMONS GATE FESTIVAL ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Αργήσαμε λίγο τις ανακοινώσεις αυτή τη φορά και απολογούμαστε που σας κρατήσαμε σε αγωνία, καθώς ετοιμάζαμε κάτι πολύ ιδιαίτερο για εσάς. Η απάντηση μας σε όσους μας στήριξαν στις προηγούμενες επιτυχημένες εκδόσεις του φεστιβάλ έρχεται με μια γκάμα συγκροτημάτων η οποία θα καλύψει κάθε γούστο και με οδηγό σε αυτό το διήμερο, ποιόν άλλο από τον γκουρού και επονομαζόμενο πατέρα του doom ήχου στην Αμερική. Ο λόγος φυσικά για τον Scott “Wino” Weinrich, τον οποίο θα απολαύσουμε δις: 

Tην πρώτη μέρα, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, με τους θρυλικούς The Obsessed, headliners του Demons Gate, στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας.

Tην επόμενη μέρα, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της αποκλειστικής προβολής του ντοκιμαντέρ "Wino: The Documentary", που παρουσιάζουμε σε συνεργασία με το Gimme Shelter Film Festival. Aρχικά σε ένα ακουστικό show και στη συνέχεια σε ένα Q&A με τη συμμετοχή και της σκηνοθέτη Sharlee Patches.

Ας δούμε λίγο αναλυτικά τι θα παρακολουθήσετε το διήμερο που ως είθισται, λαμβάνει χώρα το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και θα καλωσορίσουμε και τον Οκτώβριο με στυλ:

BLAX

Οι Ιταλοί Blax είναι ένα νεοσύστατο σχετικά συγκρότημα που πρόσφατα μας πρόσφεραν το ντεμπούτο τους “Meravilia”, το οποίο και έχει λάβει θετικότατες κριτικές. Κινούνται στον goth χώρο, με τους ίδιους να χαρακτηρίζουν την μουσική τους hard goth και να δηλώνουν ότι η μέγιστη επιρροή τους είναι η περσόνα και η επιρροή στη μουσική του Alice Cooper, από τον οποίο και δανείζονται το image τους. Οι Blax θα φροντίσουν με το ανέμελο στυλ τους να ανοίξουν το φεστιβάλ και να δείξουν στο κοινό γιατί θα πρέπει να ασχοληθεί μελλοντικά μαζί τους. Με το γνωστό Ιταλικό ταμπεραμέντο και δεδομένων των πολύ κοινών στοιχείων μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών ανέκαθεν, ενδέχεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις με το ξεκίνημα, πράγμα που φυσικά θα ανακαλύψετε μόνο αν είστε από την αρχή εκεί.

AGNES VEIN

Οι συμπατριώτες μας από τη Θεσσαλονίκη μετρούν πάνω από 20 χρόνια ύπαρξης και μέσα από τα τρία φοβερά άλμπουμ τους (“Duality” -2010, “Soulship” -2013 και “Deathcall” -2021) έχουν κατορθώσει να αναμειγνύουν με φοβερό τρόπο τη βαρύτητα του doom με τα black περάσματα σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα που τους έχει καταστήσει άκρως ξεχωριστούς στην Ελληνική σκηνή. Δεν κυκλοφορούν υλικό όσο συχνά θα θέλαμε όλοι, αλλά όταν το κάνουν φροντίζουν να έχουν κάτι πραγματικά ποιοτικό να πουν, ενώ οι ζωντανές τους εμφανίσεις αν μη τι άλλο είναι το μεγάλο τους ατού, καθώς αναπαράγουν ακόμα βαρύτερα τον τσιμεντένιο ήχο τους και κερδίζουν νέους οπαδούς κάθε φορά. Αν δεν έτυχε ακόμα να ακούσετε κάποιο δίσκο τους (δύσκολο) ή να τους δείτε ζωντανά, έχετε μια χρυσή ευκαιρία να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την ποιότητα τους.

OBSIDIAN SEA

Από τη γειτονική Βουλγαρία και την πρωτεύουσα της την Σόφια, μας έρχονται οι ποιοτικότατοι doomsters Obsidian Sea. Πιστοί στη βαρύτητα που κατέστησαν απαραίτητη οι Black Sabbath και με επιρροές από Saint Vitus, Pentagram, Reverend Bizarre, οι γείτονες μας έχουν κυκλοφορήσει 4 πολύ όμορφα άλμπουμ, με το περυσινό “Pathos” ειδικά να τους κάνει λίγο πιο γνωστούς, ενώ παρότι πρόκειται για τρίο, επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι όπου βλέπεις συγκρότημα να απαρτίζεται από 3 άτομα, είναι τόσο σφιχτό και δεμένο που αποκλείεται κάτι να πάει λάθος. Κοντεύουν με τη σειρά τους τα 15 χρόνια ύπαρξης και έστω και αργά, αναγνωρίζονται σιγά-σιγά στους doom κύκλους λόγω της ταπεινότητας τους αλλά και της ποιότητας του υλικού τους.

AHERUSIA

Οι έτεροι συμπατριώτες μας για την πρώτη βραδιά, οι Αθηναίοι Aherusia συμπλήρωσαν πέρυσι 25 χρόνια πορείας και παρά το μεγάλο κενό ανάμεσα στο πρώτο τους ΕΡ και τον πρώτο τους δίσκο (1999-2009), Μας πρόσφεραν ανά 4 χρόνια ως επί το πλείστον τα ιδιαίτερα άλμπουμ τους, ενώ τα τελευταία χρόνια το έχουν πάρει πιο ζεστά καθώς έχουν κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ σε σχετικά πιο πρόσφατο διάστημα, το 2020 και το 2022 αντίστοιχα. Το εφταμελές (!) συγκρότημα είναι βέβαιο ότι θα γεμίσει με το παραπάνω τη σκηνή του Κυττάρου, ενώ και οι δικές τους ζωντανές εμφανίσεις αναδεικνύουν τις δυναμικές τους. Προσκείμενοι ξεκάθαρα σε πιο black μονοπάτια σε σχέση με τις υπόλοιπες μπάντες του φεστιβάλ, θα φροντίσουν να κάνουν την ατμόσφαιρα πιο σκοτεινή λίγο πριν τον ερχομό των headliners της ημέρας.

DARKEST ERA

Οι… Κέλτες του φεστιβάλ. Οι Darkest Era έρχονται από την Βόρεια Ιρλανδία και στη μουσική τους δεσπόζει η καταγωγή των καταπράσινων χωμάτων τους, ενώ εξ ορισμού δε θα μπορούσαν να μην είναι επηρεασμένοι από τους Primordial αλλά και τους πρόσφατους Ereb Altor. Με 3 ΕΡ αλλά και 3 άλμπουμ στο παλμαρέ τους, και μάλιστα με το περυσινό “Wither On The Vine” να «σπάει» 7 χρόνια σιωπής τους, έχουν επιστρέψει δριμύτεροι και διατεθειμένοι να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο. Μια ξεχωριστή προσθήκη στο φεστιβάλ λόγω ύφους και με το Ιρλανδικό πνεύμα μέσα τους (έστω και της βόρειας πλευράς) να καίει άσβεστο, είναι βέβαιο ότι θα μας χαρίσουν μια παθιασμένη εμφάνιση και θα κατέβουν από τη σκηνή έχοντας δώσει το 101% για το κοινό. Μεγάλο μπόνους οι βιωματικοί τους στίχοι, κάντε μια έρευνα καλού κακού πριν τους δείτε.

THE OBSESSED

Οι headliners του φεστιβάλ δεν χρειάζονται συστάσεις, μιλάμε ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία καθώς η επίσημη ίδρυση τους χρονολογείται στο 1980, ύστερα από την αλλαγή του πρότερου ονόματος τους το 1976 καθώς λεγόντουσαν Warhorse. Μπορεί να πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια και ο παρθενικός ομότιτλος θρυλικός δίσκος τους να κυκλοφόρησε το 1990, ως απόρροια της πρότερης ενασχόλησης του Wino με τους Saint Vitus, ωστόσο όπως ότι έπιασε στα χέρια του ο ηγέτης τους, απεδείχθη χρυσό και ακόμα συζητείται για την επιρροή του στον ευρύτερο doom ήχο. Ένα χρόνο μετά ακολούθησε το “Lunar Womb” και το 1994 το “The Church Within”, όπου αιφνιδίως ένα χρόνο μετά, οι The Obsessed θα διαλύσουν σκορπώντας πίκρα στους οπαδούς τους. Η συλλογή “Incarnate” το 1999 φρόντισε να διατηρηθεί λίγο στο προσκήνιο το όνομα τους και αφού προήλθε μια βραχύβια επανένωση μεταξύ 2011-2013, από το 2016 και μετά είναι σταθερά ανάμεσα μας.

Το… «ιερό» άλμπουμ που για χρόνια περίμεναν οι οπαδοί τους ήρθε το 2017 με τον απόλυτα ταιριαστό τίτλο “Sacred”, ένα από τα καλύτερα come back άλμπουμ όλων των εποχών, που έδειξε από τι πάστα είναι φτιαγμένοι οι The Obsessed και πως μερικά πράγματα δεν έχουν λόγο που γίνονται, απλά γίνονται και γι’αυτό είναι ξεχωριστά. Για πρώτη φορά λοιπόν στη χώρα μας, θα ακούσουμε παλιό και νέο υλικό από τους θρυλικούς Αμερικάνους.

Ένα διήμερο γεμάτο Wino, καθώς την επόμενη μέρα, ο «Lemmy των φτωχών» όπως αρέσκονται πολλοί να τον αποκαλούν λόγω της θρυλικής φιγούρας του, θα είναι ξανά μαζί μας, παίζοντας το απογυμνωμένο ακουστικό υλικό του, το οποίο αγγίζει την καρδιά όσο ελάχιστα πράγματα εκεί έξω, πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ για την ζωή και την καριέρα του. Πριν την προβολή, ο ίδιος και η σκηνοθέτης Sharlee Patches, θα συζητήσουν με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Gimme Shelter Film Festival, Δημήτρη Παπανδρέου.

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής από το Demons Gate και το GSFF σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπνευστές του ευρύτερου βαρύ ήχου εκεί έξω. Ενός ήχου που, μετά από τόσες δεκαετίες, αμέτρητες μπάντες προσπαθούν να παίξουν όπως έκανε ο ίδιος μέσα στα χρόνια, ποτέ όμως με την αυθεντικότητα του Wino.

Το Demons Gate Festival ανοίγει την αγκαλιά του σε όσους πιστούς οπαδούς το στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά έχει την αγκαλιά του ανοιχτή και για νέους οπαδούς που δεν είχαν παραβρεθεί τις προηγούμενες φορές. Με κύριο μέλημα του να προσφέρει το διαφορετικό και ξεχωριστό στον κόσμο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε αυτή τη διαφορετική μορφή και καθώς κάθε χρόνο ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, δεσμεύεται για περαιτέρω εκπλήξεις μελλοντικά.

Σας ευχαριστούμε όλους και όλες για τη στήριξη καθώς χωρίς εσάς δε θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του όλα αυτά τα χρόνια και περιμένουμε να σας δούμε στο Κύτταρο την τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη και πρώτη μέρα του Οκτώβρη αντίστοιχα, για να σας ευχαριστήσουμε και κατ’ιδίαν.

Ωρες Εμφάνισης:

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
Demons Gate Festival
THE OBSESSED (USA)  22.20         
DARKEST ERA (IRL)  21.00              
AHERUSIA (GR)  20.00                     
OBSIDIAN SEA (BG)  19.00             
AGNES VEIN (GR)                            
BLAX (IT)  17.30


Κυριακή 1 Οκτωβρίου
"Wino: The Documentary" 
WINO Acoustic  19.00
Q&A     20.00
Προβολή: Wino (105')  20.45
powered by Gimme Shelter Film Festival Συμμετέχουν: Scott "Wino" Weinrich Sharlee Patches (Σκηνοθέτης) Συντονίζει ο καλλιτεχνικός δ/ντης του  GSFF,Δημήτρης Παπανδρέου
 

Εισιτήρια Διημέρου 42€. 

Εισιτήρια Προπώλησης 1ής ημέρας / The Obsessed (30 Σεπτεμβρίου 2023)  29€. 

Τιμή Πόρτας/Ταμείου 33€

Εισιτήρια Προπώλησης/Ταμείου 2ής ημέρας / Wino Acoustic & Documentary 15€.

Εισιτήρια στο επίσημο site μας 

και Hard Copy στα Sirens Records, Metal Era, Top Man & Monsterville.

Περισσότερες πληροφορίες στο Event μας στο Facebook

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET