Οι Gazpacho ανακοινώνουν νέο δίσκο

Ακούστε το ομότιτλο τραγούδι και δείτε όλες τις πληροφορίες γύρω από το "Fireworker"

03/07/2020 @ 16:53

Η σπουδαίοι εκπρόσωποι του σύγχρονου προοδευτικού ήχου, Gazpacho ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου.

Το "Fireworker", αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου από την Kscope.

Η μπάντα, συνόδευσε την ανακοίνωση του νέου δίσκου με την δημοσίευση του ομότιτλου τραγουδιού, που αποτελεί και το πρώτο single του δίσκου.

Σχολιάζοντας το τραγούδι, οι Gazpacho εξηγούν πως «ο "Fireworker" είναι ένας δαίμονας που απευθύνεται περιπαιχτικά στον πρωταγωνιστή της ιστορίας επειδή τον φοβάται. Είναι η πρώτη φορά που μιλάει στον δίσκο, ενώ η επόμενη είναι στο φινάλε με το “Sapien” που διαθέτει μια αρκετά πιο σοβαρή χροιά».

Αναφερόμενοι στο συνολικό, περίπλοκο concept, οι Gazpacho ανέφεραν πως η ιστορία είναι η εξής:

«Ο δίσκος αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που αντιλαμβάνεται την ψυχή του ως το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης της συνείδησής του με μια βαθύτερη αρχαία μορφή ζωής που είναι το ζωϊκό μέρος της ύπαρξής του. Αυτό το μέρος, για να διαιωνισθεί στο πέρασμα των ετών, δισεκατομμύρια χρόνια από την δημιουργία της ζωής, πρέπει να είχε προβεί σε ακατανόμαστα εγκλήματα. Πως μπορεί κάποιος να είναι πράγματι καλός άνθρωπος αν ένα μέρος του είναι μια ψυχρή μηχανή επιβίωσης χωρίς αισθήματα;».

Το "Fireworker", συνεχίζει την παράδοση λοιπόν της μπάντας να αναμειγνύει στιχουργικά φιλοσοφία, λογοτεχνία και προσωπικές εμπειρίες. Όπως υποστηρίζουν οι Gazpacho, κατά ένα τρόπο οι θεματικές που αναπτύσσονται στο “Fireworker”, είναι μια σύμπτυξη, παλαιότερων από τις αρχικές εποχές της μπάντας. Η απομόνωση των “Night” και "Missa And Atropos" συναντά τα δραματικά "Tick Tock" και "Soyouz" αλλά και τις επιστημονικές και θεολογικές προεκτάσεις των "Demon" και "Molok".

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις θεματικές του Fireworker εδώ.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του Fireworker:

1. Space Cowboy
2. Hourglass
3. Fireworker
4. Antique
5. Sapien

  • SHARE
  • TWEET