Η Fender καταγράφει το 2020 τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της

Η πανδημία φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναβίωση του μουσικού οργάνου

11/09/2020 @ 12:52

Ένα νέο  άρθρο των New York Times, υποστηρίζει πως οι πωλήσεις ηλεκτρικής κιθάρας, όχι απλά επιβιώνουν, αλλά αυξάνονται κατακόρυφα σε αντίθεση με την επικρατούσα αίσθηση. Μεταξύ των κατασκευαστών που αναφέρονται, μεγαλύτερη αίσθηση έκανε η επίδοση που καταγράφει η Fender.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Andy Mooney, μιλώντας στην εφημερίδα, δήλωσε πως «το 2020 είναι η χρονιά που η Fender καταγράφει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της», ενώ αν τον Μάρτιο τον ρωτούσε κάποιος για το μέλλον της δεν θα πίστευε πως δεν θα λειτουργούσε τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

«Οι αναφορές της εταιρείας καταγράφουν μέρες διψήφιας αύξησης ηλεκτρονικών πωλήσεων, εξοπλισμού για αρχάριους, ενώ η εφαρμογή Fender Play παρουσιάζει αύξηση των χρηστών από 150.000 τα τέλη Μαρτίου σε 930.000 τον Ιούνιο, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά, το 20% των νέων χρηστών είναι κάτω των 24 ετών, ενώ το 70% είναι κάτω των 45. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το ποσοστό των θηλυκών χρηστών ανήλθε στο 45%».

Το άρθρο, επιχειρώντας να ερμηνεύσει την απρόσμενη αύξηση των πωλήσεων, αποδίδει το φαινόμενο στον εγκλεισμό εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας. Συγκεκριμένα, γίνεται η υπόθεση πως ο αυξημένος ελεύθερος χρόνος που προήλθε λόγω της παραμονής στο σπίτι, ώθησε πολλούς νέους να εξερευνήσουν τα χόμπυ τους σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι συνέβαινε.

Έτσι, όπως αναφέρουν οι Times, «μια νέα γενιά βάζει τη σφραγίδα της στο μουσικό όργανο που καθόρισε την γενιά των γονέων τους, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα την δύναμη της εξάχορδης θεραπείας».

  • SHARE
  • TWEET