Αποσύρεται ο διάσημος μουσικός παραγωγός Michael Wagener

Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Metallica, Ozzy, Motley Crue, Accept και Alice Cooper

26/04/2021 @ 16:08

O σπουδαίος μουσικός παραγωγός και μηχανικός ήχου Michael Wagener ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την μουσική βιομηχανία.

«Δραστηριοποιούμαι στον χώρο της μουσικής για πάνω από 50 χρόνια και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθώ και να πάω διακοπές. Πούλησα το στούντιο, ενώ και η Double Trouble Productions δεν υφίσταται πλέον σαν επίσημη εταιρία» εξήγησε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Γεννημένος στην Γερμανία, συμμετείχε στους Brand X, την πρώιμη δηλαδή μορφή των Accept, συνεισφέροντας αργότερα ως μηχανικός ήχου στα σπουδαία άλμπουμ "Breaker", "Restless And Wild", "Balls To The Wall" και "Russian Roulette".

Έγινε φίλος με τον Don Dokken στα τέλη των '70s, αναλαμβάνοντας την παραγωγή στα "Back In The Streets" και "Breaking The Chains". Αφού μετακόμισε στο Los Angeles, αποτέλεσε έναν από τους πιο περιζήτητους παραγωγούς και μηχανικούς ήχου.

Οι δύο πρώτοι δίσκοι των Skid Row, το "Master Of Puppets" των Metallica, το "Too Fast For Love" των Motley Crue, το "No More Tears" του Ozzy Osbourne, το "Dog Eat Dog" των Warrant, το "Look What The Cat Dragged In" των Poison, το "Pornograffitti" των Extreme καθώς και το "Constrictor" του Alice Cooper είναι μερικά από τα άλμπουμ στα οποία δούλεψε ο Wagener. 

Συνεργάστηκε επίσης, μεταξύ πολλών άλλων, με τους Queen, Janet JacksonMegadeth, Helloween, Raven, Bonfire, HammerfallGreat White, W.A.S.P., TestamentWhite Lion και Stryper.

«Πέρασα εξαιρετικά και γνώρισα ένα σωρό υπέροχους ανθρώπους και είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να δουλέψω με τόσο σπουδαίους μουσικούς και να δημιουργήσω τόσο υπέροχη μουσική. Τώρα ήρθε η ώρα να δώ περισσότερα από τον κόσμο.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας που μου επιτρέψατε να ζήσω μια σπουδαία ζωή και να κάνω αυτό που αγαπώ. Ανυπομονώ για ένα μέλλον με πολύ ταξίδι. Ήταν υπέροχα μέχρι στιγμής» συνέχισε ο διάσημος Γερμανός παραγωγός.

  • SHARE
  • TWEET