Νέος δίσκος και single από τους Enslaved

Δείτε το video clip του ολοκαίνουριου "Congelia"

18/11/2022 @ 15:50

Οι Enslaved ανακοίνωσαν και επίσημα τη δισκογραφική τους επιστροφή.

Οι κορυφαίοι Νορβηγοί θα κυκλοφορήσουν το διάδοχο του εξαιρετικού προ διετίας "Utgard", ονόματι "Heimdal", στις 3 Μαρτίου 2023 μέσω της Nuclear Blast.

Στο άλμπουμ, θα υπάρχουν τα ήδη δημοσιευμένα "Caravans To Outer Worlds" και "Kingdom", ενώ το progressive black metal σχήμα έδωσε στη δημοσιότητα άλλο ένα δείγμα μέσα από την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία.

Πρόκειται για το καταιγιστικό "Congelia", του οποίου το video clip μπορείτε να παρακολουθήσετε στον εξής σύνδεσμο.

Σχολιάζοντας τη θεματική του 16ου τους άλμπουμ, οι Ivar Bjørnson και Grutle Kjellson ανέφεραν μεταξύ άλλων πως επέλεξαν να αφιερώσουν ένα ολόκληρο δίσκο σε μια από τις πιο αινιγματικές φιγούρες της Σκανδιναβικής Μυθολογίας, και ιδιαίτερα πλούσιας σε αρχέτυπα, ενώ υπογράμμισαν πως έψαξαν βαθιά μέσα στο παρελθόν παρόν και μέλλον του ήχου της μπάντας, υπενθυμίζοντας και την πρώτη εμφάνιση της θεότητας ήταν στο κομμάτι 'Heimdallr" από το demo "Yggdrasill" του 1992.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist της επερχόμενης κυκλοφορίας ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Bjørnson στον Αποστόλη Ζαμπάρα στα πλαίσια της κυκλοφορίας του 'Utgard".

01. Behind The Mirror
02. Congelia
03. Forest Dweller
04. Kingdom
05. The Eternal Sea
06. Caravans To The Outer Worlds
07. Gangandi (Bonus Track)*
08. Heimdal

  • SHARE
  • TWEET