Όταν ο Eddie Van Halen έβγαλε όπλο στον Fred Durst

Ο θρυλικός κιθαρίστας δεν τα πήγε καλά με τον frontman των Limp Bizkit

27/04/2020 @ 23:20

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο "Eruption In The Canyon: 212 Days & Nights With The Genius Of Eddie Van Halen" του Andrew Bennett, ο Eddie Van Halen απείλησε με όπλο τον Fred Durst με σκοπό να πάρει πίσω τον εξοπλισμό του.

Το περιστατικό τοποθετείται χρονικά μετά την αποχώρηση του Wes Borland από τους Limp Bizkit. Durst και Van Halen γνωρίστηκαν σε κάποιο πάρτι και προτάθηκε να τζαμάρουν.

Ο πρώτος είπε «ο καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών θα παίξει με την χειρότερη μπάντα ever» και ο δεύτερος κατέληξε να λέει πως ήταν σαν διανοούμενος σε νηπιαγωγείο.

Το τζαμάρισμα έλαβε χώρα σε ένα σπίτι στο Beverly Hills και έληξε μάλλον άδοξα όταν διάφοροι παρευρισκόμενοι ξεκίνησαν να καπνίζουν κάνναβη, με αποτέλεσμα την άμεση αποχώρηση του Van Halen.

Την επόμενη μέρα ήθελε να πάρει πίσω τον εξοπλισμό του και όταν επί ένα εικοσιτετράωρο δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Durst, έβαλε σε εφαρμογή ένα εξεζητημένο σχέδιο.

Πήρε ένα άρμα μάχης που είχε αγοράσει σε μια δημοπρασία, οδήγησε κανονικά στους δρόμους του Los Angeles, έφτασε στο σπίτι που έγινε το τζαμάρισμα και κατέβηκε αφήνοντας αναμμένη τη μηχανή.

Δεν φορούσε μπλούζα, αντί για ζώνη είχε στο τζιν του σκοινί, οι μπότες του ήταν δεμένες με ταινία και είχε πιάσει τα μαλλιά του κότσο σαμουράι, ενώ κρατούσε όπλο με φακό.

Ο Durst άνοιξε την πόρτα και ο Van Halen έβαλε το όπλο στο κόκκινο καπέλο που φορούσε ο frontman των Limp Bizkit, ζητώντας τον εξοπλισμό του.

Κατόπιν, στεκόταν μέρα μεσημέρι με ένα τσιγάρο στο στόμα τον σημάδευε, για όσο εκείνος μπαινόβγαινε και φόρτωνε τον εξοπλισμό στο άρμα μάχης.

Το "Eruption In The Canyon: 212 Days & Nights With The Genius Of Eddie Van Halen" κοστίζει 51,50 δολάρια. "5150" τιτλοφορείται το έβδομο άλμπουμ των Van Halen.

Ονομάστηκε έτσι από το home studio του συγκροτήματος, ενώ το ίδιο όνομα έχει και ο ενισχυτής που σχεδιάστηκε για τον Eddie Van Halen από την Peavy.

Σύμφωνα με τους νόμους της Καλιφόρνια, ο αριθμός 5150 αντιστοιχεί σε διάταξη που επιτρέπει να τεθεί υπό αναγκαστική ψυχιατρική παρακολούθηση ψυχικά διαταραγμένο ή επικίνδυνο άτομο.

  • SHARE
  • TWEET