Εορταστικές διασκευές από τους Dream Theater και Matt Heafy

Ακούστε τις ιδιαίτερες αποδόσεις των "O Holy Night" και "Jack's Lament" αντίστοιχα

27/12/2021 @ 12:09

Όπως φαίνεται, η εορταστική περίοδος αναμενόμενα αφήνει το στίγμα της και στα μουσικά δρώμενα.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες επιδίδονται σε διασκευές σχετικών κομματιών, γεγονός από το οποίο δεν θα μπορούσαν να απέχουν και metal μουσικοί.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Dream Theater και ο Matt Heafy, frontman των Trivium, έδωσαν πριν λίγες ημέρες στη δημοσιότητα τις δικές τους εκδοχές σε εποχιακά τραγούδια.

Συγκεκριμένα, το σπουδαίο progressive metal σχήμα αποκάλυψε την διασκευή του στο κλασικό "O Holy Night", η οποία αξίζει να αναφερθεί πως ηχογραφήθηκε τον Ιούνιο του 1993 κατά τη διάρκεια ενός soundcheck πριν από συναυλία στο Portland. 

Η εκτέλεση, που μπορείτε να την ακούσετε εδώ, ήταν μέχρι πρότινος αποκλειστικά διαθέσιμη για τα μέλη του fan club της μπάντας.

Με τη σειρά του, ο Heafy, διασκεύασε το διάσημο "Jack's Lament" του Danny Elfman, το οποίο περιλαμβάνεται στην διαχρονική εποχιακή ταινία "The Nightmare Before Christmas" που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες για πρώτη φορά το 1993.

Μπορείτε να ακούσετε την εκδοχή του Heafy, εδώ, με τον δραστήριο μουσικό να σχολιάζει σχετικά πως ανέκαθεν ήθελε να πραγματοποιήσει μια χριστουγεννιάτικη κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται πως τα φετινά "In The Court Of The Dragon" και "A View From The Top Of The World" των Trivium και Dream Theater αναδείχθηκαν από τη συντακτική ομάδα του Rocking ως δύο από τα 30 καλύτερα άλμπουμ του 2021.

Δείτε επίσης:

Μέλη των Dream Theater, Cradle Of Filth, Protest The Hero, Haken, κ.ά. διασκευάζουν Slayer

  • SHARE
  • TWEET