Brian May: «Όταν το ξεπεράσουμε όλο αυτό, θα έχουμε πάρει ένα σπουδαίο μάθημα»

O κιθαρίστας των Queen μίλησε και για τα θετικά της καραντίνας

02/04/2020 @ 10:47

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Brian May ρωτήθηκε σχετικά με την πανδημία κορωνοϊού και το πως τον έχει επηρεάσει προσωπικα και απάντησε: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους. Μια τραγωδία. Αλλά υπάρχουν πράγματα να είσαι ευγνώμων. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, και θα χάσουμε πολλούς ανθρώπους. Μπορεί να είμαι εγώ, από τη στιγμή που είμαι ηλικιωμένος και ευάλωτο άτομο. Αλλά, δεν είναι όλα άσχημα - υπάρχουν καλά πράγματα να προσμένουμε, και αυτό είναι προσωρινό».

Σχετικά με το πως χειρίζεται την καραντίνα στο σπίτι του στο Λονδίνο, ο 72-χρονος κιθαρίστας των Queen είπε: «Το βρήκα αρκετά δύσκολο στην αρχή, γιατί έχω περάσει από δύσκολες καταστάσεις, είμαι καταθλιπτικός. Αλλά το ξεπερνάω. Και ανακαλύπτω ότι υπάρχουν χαρές στην απομόνωση. Ο κόσμος γίνεται δημιουργικός. Και όταν το ξεπεράσουμε όλο αυτό, θα έχουμε πάρει ένα σπουδαίο μάθημα. Ελπίζω να τα θυμόμαστε - ότι μπορούμε να δουλεύουμε από το σπίτι, τα αμάξια μπορούν να σταματήσουν, και τα αεροπλάνα, ο αέρας μπορεί να καθαρίσει». 

«Ξαφνικά, μπορούμε να αναπνεύσουμε και πάλι. Αυτό θα σώσει αναρίθμητες ζωές. Δεν σκοτώνονται ζώα στους δρόμους πια, και η προστασία της άγριας φύσης βιώνει μια απίστευτη αλλαγή. Όλα όσα νομίζουμε ότι είναι μέρος της κοινωνίας μας και δεν μπορούμε να απαλλαχτούμε από αυτά, όλα τα άσχημα που η ανθρωπότητα έχει φέρει στον κόσμο, δεν είναι αναπόφευκτα. Ίσως μπορούμε να αλλάξουμε. Ίσως θέλουμε μια διαφορετική κατεύθυνση» συνέχισε ο πολύ επιτυχημένος μουσικός και κάτοχος διδακτορικού στην αστροφυσική.

  • SHARE
  • TWEET