Οι Bon Jovi ολοκλήρωσαν την περιοδεία για το "This House Is Not For Sale"

Πέρασε από 24 χώρες, με τελευταία στάση το Περού

07/11/2019 @ 09:16

Για σχεδόν 36 χρόνια, οι Bon Jovi μαγεύουν τους φανς σε όλο τον κόσμο και το "This House Is Not for Sale Tour" σηματοδότησε την 18η περιοδεία του συγκροτήματος.

Ξεκινώντας από το Greenville των ΗΠΑ και τελειώνοντας στη Λίμα του Περού, το συγκρότημα επισκέφτηκε 24 διαφορετικές χώρες μέσα σε διάστημα μικρότερο των 8 μηνών, παρουσιάζοντας δημοφιλείς επιτυχίες από κάθε ένα από τα 14 άλμπουμ του που έχουν κυκλοφορήσει έως σήμερα, από την επιτυχία τους "This House Is Not For Sale", που έδωσε το όνομα στην περιοδεία τους, έως το "It's my Life" αλλά και την πρώτη τους επιτυχία "Runaway".

Η περιοδεία τους στο 2019 σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα σ' ένα μακρύ ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε πριν από τη δημιουργία της μπάντας το 1983. Όπως και πολλοί άλλοι επιτυχημένοι καλλιτέχνες, και σήμερα και στο παρελθόν, ο John Francis Bongiovi, γνωστός ως Jon Bon Jovi, ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία, αλλά δεν είχε γίνει γνωστός μέχρι και που ηχογράφησε το πρώτο του single, "Runaway", και τα πράγματα ξεκίνησαν να παίρνουν το δρόμο τους. Έκανε αμέσως επιτυχία και ήταν μια μικρή έκπληξη για πολλές στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες συνεχίζουν να προσφέρουν αποδόσεις για κάθε τραγούδι που κυκλοφορούν.

Ο John Bongiovi απρόθυμα επέτρεψε στο WAPP 103.5 FM να παίξει το "Runaway", αλλά τελικά αποδείχθηκε μια εμπνευσμένη απόφαση, καθώς το single άρχισε να κατακτά τα ερτζιανά σε όλη τη Νέα Υόρκη. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε στη δημιουργία του συγκροτήματος που αργότερα θα γίνει γνωστό ως Bon Jovi. Ο David Bryan, ένας φίλος του Bongiovi από τα εφηβικά του χρόνια, ήταν ο πρώτος που κλήθηκε, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε τον μπασίστα Alec John Such και τον ντράμερ Tico Torres. Ο Richie Sambora θα συμμετείχε ως πρώτος κιθαρίστας και ο ίδιος ο David Bryan συμπλήρωσε το συγκρότημα.

Οι νεοσύστατοι Bon Jovi κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, "Bon Jovi", στις 21 Ιανουαρίου 1984 και σε αυτό περιλαμβανόταν η αρχική επιτυχία "Runaway". Πριν το καταλάβουν, ξεκίνησαν περιοδεία με τους Scorpions και τους KISS. Ακολούθησε το ένα άλμπουμ μετά το άλλο, κάθε ένα από τα οποία κινούταν ανάμεσα σε διαφορετικές παραλλαγές και στυλ της rock, γνωρίζοντας όλα απίστευτη επιτυχία. Οι Bon Jovi έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, κάτι που τους κατατάσσει ως μία από τις πιο διάσημες αμερικανικές rock μπάντες στην ιστορία. Η κορυφαία επιτυχία τους, "Always", από το άλμπουμ τους "Cross Road", απέδειξε επίσης ότι η μπάντα θα μπορούσε να αναμείξει το σκληρό rock με το συναίσθημα που προκαλεί μια μπαλάντα. Το "Always" έμεινε για έξι μήνες στην πρώτη δεκάδα των charts, ενώ το άλμπουμ "Cross Road" ήταν επίσης το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις το 1994 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως και πολλά άλλα rock συγκροτήματα, οι Bon Jovi έχουν βιώσει τα σκαμπανεβάσματα τους, ακόμη και μια διετή διακοπή το 1996. Ωστόσο, η μπάντα επανερχόταν πάντα δυναμικά, επανεφευρίσκοντας τρόπους να διατηρεί το πάθος της για τη μουσική ζωντανό. Η ενέργεια του Bongiovi στη σκηνή (μιλάμε, άλλωστε, για έναν άνθρωπο ηλικίας 57 ετών!) είναι μεταδοτική και χαρακτηρίζει το πνεύμα της μπάντας. Οι οπαδοί των Bon Jovi παγκοσμίως ελπίζουν ότι το συγκρότημα δε θα αποσυρθεί από τη μουσική σκηνή και τις περιοδείες σύντομα.

 

  • SHARE
  • TWEET