Μετά από τον ντόρο για το βραβείο Νόμπελ, ο Bob Dylan σπάει επιτέλους τη σιωπή του

Ο θρυλικός σταρ αναγνώρισε για πρώτη φορά την βράβευσή του

30/10/2016 @ 10:11

Ο Bob Dylan μίλησε για πρώτη φορά για το Νόμπελ Λογοτεχνίας που κέρδισε, σχεδόν δύο εβδομάδες από όταν μαθεύτηκε το νέο.

Ο Dylan ανακοινώθηκε ως ο αποδέκτης του Νόμπελ Λογοτεχνίας, καθότι «δημιούργησε νέους ποιητικούς τρόπους έκφρασης μέσα στη φοβερή παράδοση της αμερικανικής τραγουδοποιίας». Παρ' όλα αυτά, δεν έκανε καμία δήλωση περί αυτού, ούτε στη σκηνή ούτε σε κάποια συνέντευξή του, με αποτέλεσμα ακόμα και άτομα της ίδιας της Σουηδικής Ακαδημίας να τον αποκαλέσουν «αγενή και αλαζόνα».

Τελικά, σε συνέντευξή του στην The Daily Telegraph, ο Dylan έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή του και, αντίθετα με πολλές εικασίες, δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο των Albert Einstein και Jean-Paul Sartre, οι οποίοι είχαν σνομπάρει τα βραβεία Νόμπελ.

«Είναι δύσκολο να το πιστέψω», εξηγεί. «Είναι καταπληκτικό, απίστευτο. Ποιός θα μπορούσε ακόμα και να ονειρευτεί κάτι τέτοιο;»

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είχε πει τίποτα τόσο καιρό, απάντησε: «Ε, τώρα είμαι εδώ.»

Ο Dylan, επίσης, σκοπεύει να παρευρεθεί στην τελετή στις 10 Δεκεμβρίου, «αν είναι δυνατόν», ενώ τόνισε πως θέλει «πάρα πολύ» να παραλάβει το βραβείο του αυτοπροσώπως.

Διαβάστε την κριτική του Κώστα Σακκαλή για τον φετινό δίσκο του Bob Dylan, "Fallen Angels", στον ακόλουθο σύνδεσμο.

  • SHARE
  • TWEET