Bob Daisley: «Ο Ozzy ήθελε να ξεκινήσει την μπάντα με τον Gary Mοore»

Ο λόγος που αρνήθηκε ο αείμνηστος Ιρλανδός κιθαρίστας

03/08/2021 @ 17:02

Μιλώντας στο The CMS Network, ο κορυφαίος μπασίστας Bob Daisley αποκάλυψε πως ο Randy Rhoads δεν ήταν πρώτη επιλογή για την θέση του κιθαρίστα στην μπάντα του Ozzy Osbourne, καθώς αρχική επιθυμία του πρώην τότε τραγουδιστή των Black Sabbath ήταν η συνεργασία με τον Gary Mοore.

Σύμφωνα με την διήγηση του Αυστραλού, ο αείμνηστος Ιρλανδός κιθαρίστας αρνήθηκε, καθώς είχε δουλέψει ήδη με έναν ναρκομανή και αλκοολικό, είπε όμως ότι θα βοηθούσε τον Ozzy στην αναζήτησή του.

Το περίφημο βράδυ που είδε τον δάσκαλο Rhoads και εξεπλάγη, ο Mοore δεν ήταν παρών, ενώ στην συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του προσπαθώντας να στήσει εκεί την προσωπική του μπάντα.

Κατόπιν ο Bob Daisley βρέθηκε στο σπίτι του, με την τετράδα να συμπληρώνεται από έναν κιθαρίστα και έναν ντράμερ αγνώστων λοιπών στοιχείων, που ήταν αρκετά καλοί αλλά όχι παγκοσμίας κλάσης.

Ο Ozzy εν τέλει κατέληξε στον Randy Rhoads, ο οποίος βρέθηκε στο Λονδίνο όταν κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του David Arden, αδελφού της Sharon Osbourne, και συμφώνησε να πληρώσει το αεροπορικό εισιτήριο.

Osbourne, Daisley και Rhoads είδαν δεκάδες ντράμερ, με τελευταίο τον Lee Kerslake των Uriah Heep, ο οποίος εν τέλει ταίριαξε απόλυτα και πήρε την θέση. Ο αείμνηστος κιθαρίστας αγαπούσε πολύ τους Uriah Heep και το κλασικό πλέον "Demons And Wizards" του 1972 ήταν ένα από τα αγαπημένα του άλμπουμ.

  • SHARE
  • TWEET