Επέτειος 40 χρόνων από την κυκλοφορία του "Blizzard Of Ozz"

Ο εορτασμός της κυκλοφορίας του debut album του Ozzy Osbourne έγινε με διάφορα events που συμμετείχε και ο σπουδαίος καλλιτέχνης

22/09/2020 @ 11:59

Ozzy Osbourne

"Blizzard Of Ozz"

40 χρόνια από το debut album του!

Η επέτειος γιορτάστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο με διάφορα events που συμμετείχε και ο σπουδαίος καλλιτέχνης.

Προς εορτασμό των 40 χρόνων από την κυκλοφορία του debut album του Ozzy Osbourne, "Blizzard Of Ozz", οι fans του είχαν την ευκαιρία μέσα στο Σαββατοκύριακο να απολαύσουν ένα νέο βίντεο κινουμένων σχεδίων του single "Crazy Train", ένα live Twitter chat, την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ "30 Years After The Blizzard" σε HD και ένα radio special.

Ozzy Osbourne - Blizzard Of Ozz

To debut album του Ozzy Osbourne, "Blizzard Of Ozz", κυκλοφόρησε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1980. Ο δίσκος περιλαμβάνει τα hits του βραβευμένου με Grammy και μέλος του Rock and Roll Hall of Fame τραγουδιστή και τραγουδοποιού: "Crazy Train", έχει γίνει πέντε φορές πλατινένιο, το Χρυσό (σε τέσσερις χώρες) "Mr. Crowley", το "Suicide Solution" και άλλα. Το album έχει γίνει π'εντε φορές πλατινένιο και μπει στην 9η θέση της λίστας του Rolling Stone "100 Greatest Metal Albums of All Time" στην Αμερική. Επίσης έχει γίνει πλατινένιο σε ακόμα δώδεκα χώρες και Χρυσό σε δεκατρείς. Το “Blizzard Of Ozz” ήταν το πρώτο από τα δύο studio albums που ηχογραφήθηκαν με τον κιθαρίστα Randy Rhoads. To single "Crazy Train" έγινε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του Osbourne αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά anthems καθώς ακούγεται συχνά σε παιχνίδια του NFL, NBA, MLB, NHL και άλλα. Έφτασε στο Νο9 του Billboard TopTracks chart με την κυκλοφορία του και το 2009 έγινε πέντε φορές πλατινένιο.

Νωρίτερα φέτος, o Ozzy κυκλοφόρησε το πρώτο του solo δίσκο μετά από δέκα χρόνια, το "Ordinary Man". Έγινε το Νο1 rock album στον κόσμο, φτάνοντας στην κορυφή των charts την θριαμβευτική πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Παγκοσμίως, το "Ordinary Man" μπήκε στο Top 10 επτά χωρών κάνοντας το τον δίσκο που έχει φτάσει πιο ψηλά στα charts στην καριέρα του καλλιτέχνη. Ηχογραφημένο στο Los Angeles, στον δίσκο συμμετέχουν ο παραγωγός Andre Watt στις κιθάρες, ο Duff McKagan (Guns N’ Roses) στο μπάσο και ο Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) στα drums. Στο album συμμετέχουν A-list guests όπως ο Elton John, o Slash, o Post Malone και ο Tom Morello.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET