Αύξηση στις μουσικές πωλήσεις στο Ην. Βασίλειο για πρώτη φορά από το 2004

Οι πωλήσεις βινυλίων και η αύξηση του streaming για το 2015, εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της μουσικής βιομηχανίας

06/01/2016 @ 20:28

Οι πωλήσεις βινυλίων και η τεράστια αύξηση του streaming συνέβαλαν στην αύξηση των πωλήσεων στη μουσική για πρώτη φορά από το 2004 στο Ην. Βασίλειο.

Τα κέρδη από τις πωλήσεις ανήλθαν σε 1.06 δισεκατομμύρια λίρες το 2015 από 1.03 δισεκατομμύρια λίρες το 2004, ως αποτέλεσμα της ανόδου στις πωλήσεις βινυλίου κατά 65%. Επίσης, το κοινό stream-αρε συνολικά 26.8 δισεκατομμύρια τραγούδια, γεγονός που αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 82% σύμφωνα με την BPI.

Το γενικό νούμερο του 2015, περιλαμβάνει το σύνολο της αξίας των δίσκων μουσικής (είτε σε κανονική είτε σε ψηφιακή μορφή) καθώς και ένα προσεγγιστικό ποσό από τα έσοδα των εγγεγραμμένων μελών σε ιστοσελίδες streaming.

«Η αυξανόμενη δημοτικότητα του streaming μουσικής καθώς και η αναβίωση του βινυλίου οδήγησαν στην αύξηση της κατανάλωσης μουσικής για το 2015», είπε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της BPI, Geoff Taylor.

«Υπηρεσίες όπως το Spotify και το Apple Music γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, καθώς ο κόσμος ανακαλύπτει την ομορφιά του να έχεις όλη τη μουσική του κόσμου διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή, όπου και όποτε θέλεις. Εκατομμύρια ακροατές, επίσης, συνεχίζουν να συλλέγουν με ευλάβεια τους αγαπημένους τους δίσκους είτε σε μορφή βινυλίου, είτε σε CD, είτε σε ψηφιακή μορφή. Οι καλλιτέχνες από το Hν. Βασίλειο είναι για ακόμα μια φορά υπεύθυνοι για αυτή την άυξηση, αφού εμπνέουν τους θαυμαστές τους, είτε πρόκειται για είδωλα παγκόσμιας φήμης όπως η Adele, ο Ed Sheeran, o Sam Smith και οι One Direction, είτε για πρωτοεμφανιζόμενους Βρετανούς καλλιτέχνες όπως οι Jess Glynne, Little Mix και James Bay.»

Ο τρίτος δίσκος της Adele, το "25", έχει πουλήσει σχεδόν 2.5 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του, τον περασμένο Νοέμβριο. Το "25" δεν έχει ακόμη γίνει διαθέσιμο για streaming, πράγμα που σημαίνει ότι και τα 2.496 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν αγοραστεί σε κανονική μορφή. 

 

  • SHARE
  • TWEET