Ενεργοποιεί ξανά τους Star One o Arjen Lucassen

Νέος δίσκος για το progressive metal project έπειτα από δέκα χρόνια

06/10/2021 @ 15:00

Ο Arjen Lucassen με ανακοίνωσή του αποκάλυψε πως επανεργοποιεί το project των Star One.

Συγκεκριμένα, θα κυκλοφορήσει υπό το όνομα της progressive metal κολλεκτίβας νέο δίσκο έπειτα από έντεκα χρόνια και το "Victims Of The Modern Age" του 2010.

Επιπρόσθετα, το άλμπουμ, που θα ονομάζεται "Revel In Time" και θα κυκλοφορήσει από τη Napalm Records στις 18 Φεβρουαρίου, θα βρίσκει τον Ολλανδό πολυπράγμονα να συνεργάζεται με διαφορετικό τραγουδιστή σε κάθε κομμάτι, με τις αποκαλύψεις να πραγματοποιούνται σταδιακά μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook.

Εξηγώντας την απόφασή του αυτή, ο Lucassen ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Oι Ayreon περικλείουν όλη τη μουσική μου. Εμπεριέχουν όλα τα διαφορετικά μουσικά στυλ που μου αρέσει να ακούω και να δημιουργώ. Πάντα όμως αναζητώ προκλήσεις και επιχειρώ να συνθέσω κάτι νέο. Δουλεύοντας με ένα σετ περιορισμών σε ωθεί να κάνεις κάτι τέτοιο μερικές φορές βέβαια, το να επικεντρώνεσαι αποκλειστικά σε αυτό που αγαπάς, οπότε μου αρέσει περιστασιακά να περιορίζω τον εαυτό μου και να εργάζομαι αυστηρά πάνω σε κάτι. Για παράδειγμα, στους Star One θα εξερευνήσω την metal πλευρά του ήχου των Ayreon. Mην περιμένετε λοιπόν ακουστικά όργανα, τσέλο, μαντολίνο, χάλκινα και τα σχετικά...»

Yπενθυμίζεται πως το 2020 οι Ayreon κυκλοφόρησαν το "Transitus" καθώς και το live άλμπουμ "Electric Castle Live And Other Stories".

  • SHARE
  • TWEET