Εγκαταλειμμένο σε δάσος το πρώτο βαν περιοδειών των Aerosmith

Εκπομπή του History Channel ανακαλύπτει το ιστορικό όχημα

09/08/2018 @ 11:20

Το πρώτο βαν που χρησιμοποιούσαν για τις περιοδείες τους οι Aerosmith βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε δάσος της Μασαχουσέτης, 110 μίλια δυτικά της Βοστώνης. 

Το International Harvester Metro βαν, μοντέλο του 1964, ανακαλύφτηκε από τους Mike Wolfe και Frank Fritz, οικοδεσπότες του "American Pickers", μιας reality σειράς που προβάλλεται στο History Channel. 

Η γνησιότητα του οχήματος επιβεβαιώθηκε από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Joe Perry αλλά και από τον Ray Tabano, ιδρυτικό μέλος των Aerosmith (σ.σ. Ο Tabano συμμετείχε στην αμερικάνικη μπάντα από το 1970 μέχρι και το 1972, όταν και αντικαταστήθηκε από τον Brad Whitford).

«Πρέπει να έχουν περάσει 40 χρόνια από την εποχή που επιβιβαζόμασταν σε αυτό το …πραγμα», αναφέρει ο Tabano στη διάρκεια του επεισοδίου.

«Ταξιδεύαμε από την Βοστώνη στο Νιου Χάμπσαϊρ για 125 δολάρια. Με την βενζίνη, τα διόδια και το φαγητό, επιστρέφαμε με 3 δολάρια ο καθένας στην τσέπη».

Ο Wolfe και ο Fritz πλήρωσαν 25.000 δολάρια στον ιδιόκτητη για να αγοράσουν το βαν, θεωρώντας το μέρος της αμερικάνικης rock'n'roll ιστορίας.

  • SHARE
  • TWEET