Yπάρχοντα των Grateful Dead στο σφυρί

Χειρόγραφοι στίχοι, αφίσες, ακόμα και έπιπλα προς πώληση τον Απρίλιο

17/03/2015 @ 04:52
Μία μεγάλη συλλογή ενθυμίων των Grateful Dead, που περιλαμβάνει αφίσες, αυθεντικά χειρόγραφα προσχέδια στίχων, ακόμα και έπιπλα από το γραφείο της μπάντας, θα βγει στο σφυρί.

Η δημοπρασία έχει και όνομα (The Grateful Dead Family Jubilee Auction) και θα λάβει χώρα στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, την ενδεκάτη και δωδεκάτη Απριλίου, πριν τις -προγραμματισμένες και πανάκριβες- αποχαιρετιστήριες ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας, στο Σικάγο.

Από τα πιο αξιοσημείωτα ανάμεσα στα προς πώληση αντικείμενα, ένα αυθεντικό ιδιόχειρο σημείωμα του Robert Hunter (βλπτ. φώτο παρακάτω) με τους στίχους του "He's Gone", τραγουδιού από τον live δίσκο του ’72 στην Ευρώπη, που αναμένεται να φτάσει σε αξία τις 150.00$ και μία καρέκλα που χρησιμοποιήθηκε από τον Jerry Garcia σε φωτογράφηση για τεύχος του περιοδικού Rolling Stone το 1987 (βλπτ. επίσης παρακάτω), που υπολογίζεται να «πιάσει» τις 50.000$.

Δείτε την πλήρη συλλογή στο site της δημοπρασίας.

Οι τέσσερις εν ζωή «Νεκροί» θα παίξουν στο Soldier Field του Σικάγο, το τριήμερο 3-5 Ιουλίου, αποχαιρετώντας το κοινό τους στα 50α γενέθλια της μπάντας. Τελικά, μετά και τις πρακτικές μαύρης αγοράς που παρατηρήθηκαν στην διάθεση των εισιτηρίων των συναυλιών, φαίνεται πως τα κοράκια έχουν πέσει για τα καλά πάνω στο «πτώμα».


The "He's Gone" Lyrics

The Chair
Photo

Set
  • SHARE
  • TWEET