«Χολυγουντιανά σκηνικά» κατά τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του Megaupload

23/01/2012 @ 10:21
Πλήθος αστυνομικών συνέρρευσε στην έπαυλη του προγραμματιστή και ιδιοκτήτη του Megaupload, Kim Dotcom, στη Νέα Ζηλανδία, κατά τη διαδικασία της σύλληψής του.

Το Megaupload, μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως ιστοσελίδες file-sharing, έκλεισε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και έγιναν μηνύσεις κατά όσων δούλευαν σε αυτό από ομοσπονδιακό ενάγοντα. Το Megaupload είχε βρεθεί σε σοβαρή κόντρα με την Universal τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι που ενδεχομένως έπαιξε το ρόλο του...

Κατά το κλείσιμο του Megaupload εξελίχθηκαν «χολυγουντιανά σκηνικά», με δεκάδες αστυνομικούς να εισέρχονται στην έπαυλη του Dotcom, ορισμένοι από αυτούς, μάλιστα, με ελικόπτερα. Ο Dotcom είχε κλειστεί στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, έχοντας ενεργοποιήσει μηχανισμούς ηλεκτρονικής παρακολούθησης που είχε στους χώρους της έπαυλής του. Όταν συνελήφθη είχε στην κατοχή του γεμάτη καραμπίνα.

Έπειτα από το κλείσιμο του Megaupload, hackers επιτέθηκαν στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Universal, της Recording Industry Association και της Motion Picture Association.
  • SHARE
  • TWEET