Τραγούδι διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης από τον Tom Morello

Το "Marching on Ferguson" είναι εμπνευσμένο από τη βία που ξέσπασε στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ

14/10/2014 @ 10:56
Δυο μήνες μετά τη δολοφονία του 18χρονου άοπλου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον από λευκό αστυνομικό, η βία δεν έχει κοπάσει στην πόλη του Μιζούρι.

Ο Tom Morello έδωσε από εδώ το νέο του "Marching on Ferguson" με σκοπό να στηρίξει όσους έχουν συλληφθεί στη διάρκεια των επεισοδίων αμέσως μετά τη δολοφονία στο Φέργκιουσον. Το τραγούδι είναι μεν δωρεάν αλλά ο καλλιτέχνης ζητά από τον καθένα μια μικρή χρηματική προσφορά.

Το κομμάτι του ηγέτη των Nightwatchman και κιθαρίστα των Rage Against The Machine και Audioslave είναι το πρώτο μιας καμπάνιας με τίτλο "Artists for Ferguson" με στόχο να βοηθήσει δικαστικά όσους είναι φυλακή λόγω των επεισοδίων.

«Το 100% των κερδών θα πάει εκεί, σε αυτούς που δέχτηκαν αναίτια επίθεση με αποτέλεσμα αδικαιολόγητες συλλήψεις από την αστυνομία» δηλώνει ο Morello ο οποίος δίνει μόνιμα το παρών σε κάθε είδους αδικία στις ΗΠΑ. «Εχω δει πολλά στη ζωή μου σε σχέση με την αστυνομική βία. Αρκετά. Εξαπολύστε την κόλαση ενάντια στην αδικία και για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους εντελώς λάθος» καταλήγει έξαλλος ο 50χρονος μουσικός και ακτιβιστής.

  • SHARE
  • TWEET