Το "Biophilia" της Bjork στη διδακτέα ύλη ευρωπαϊκών σχολείων

Τα παιδιά θα διδάσκονται τη σχέση αλληλεπίδρασης μουσικής - επιστήμης

16/06/2014 @ 10:16
Το πρωτοποριακό app άλμπουμ (δίσκος-εφαρμογή) της Bjork από το 2011, "Biophilia", συνεχίζει να απασχολεί τον κόσμο με τις διάφορες εκδοχές του.

Το «Biophilia Education Programme» είναι ένα εκπαιδευτικό πρότυπο για παιδιά ηλικίας από 8 έως 15 ετών, με σκοπό να μάθουν τις αλληλεπιδράσεις μουσικής και επιστήμης.

Σύμφωνα με το Exclaim.ca, το «Biophilia Education Programme» αναμένεται να εισαχθεί στη διδακτέα ύλη πολλών ευρωπαϊκών σχολείων.

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Bjork, το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ερευνητές και σκανδιναβούς εκπαιδευτικούς. Στόχος του είναι «να εμπνεύσει τα παιδιά να εξερευνήσουν την ίδια τους τη δημιουργικότητα και να μάθουν για τη μουσική και την επιστήμη μέσω νέων τεχνολογιών.»

Το πρόγραμμα έχει ήδη εφαρμοστεί πειραματικά σε σχολεία στο Παρίσι, το Λος Άντζελες και το Μπουένος Άιρες, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα σε ποιες περιοχές πρόκειται να εφαρμοστεί, σε σταθερή βάση πια.

Η εφαρμογή του "Biophilia" έχει εισαχθεί στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Νέας Υόρκης, όπου είναι μέρος της μόνιμης συλλογής λογισμικού που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης.

  • SHARE
  • TWEET