Τί προσπαθούν να μας πουν οι Suede;

Σημαντικό βραβείο και νέο τραγούδι από τους Λονδρέζους

25/02/2015 @ 22:00
Οι Suede βραβεύθηκαν στα τελευταία ΝΜΕ Awards με το βραβείο Godlike Genius Award και τίμησαν τη διοργάνωση με μια ζωντανή εκτέλεση του ακυκλοφόρητου τραγουδιού "What I’m Trying To Tell You", το οποίο μάλλον αποτελεί και μία πρόγευση του νέου τους δίσκου που αναμένεται να βγει στα δισκοπωλεία εντός του τρέχοντος έτους.

Η βράβευση του συγκροτήματος συνοδεύτηκε από προβολή βίντεο με δηλώσεις του κωμικού Ricky Gervais ("The Office") και πρώην μάνατζερ της ιστορικής brit-rock μπάντας, που αυτοσαρκάστηκε λέγοντας «όταν έπαψα να μπορώ να τους μανατζάρω πια, τότε ήταν που η καριέρα τους απογειώθηκε!».

O Bernard Sumner (New Order, Joy Division), που παρέδωσε το βραβείο, πέταξε και σπόντα εν είδει αστεϊσμού για την τελευταία απαράδεκτη συμπεριφορά του Kanye West σε βράβευση του Beck, για την οποία έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Brett Anderson είπε: «21 χρόνια πριν βραβευτήκαμε ως η καλύτερη μπάντα στα τότε ΝΜΕ Awards κι έτσι είναι πραγματικά συγκινητικό που φτάσαμε τώρα εδώ. Ήταν ένα μακρύ, παράξενο, σκληρό ταξίδι αλλά το άξιζε».

Άλλοι μουσικοί που κατά καιρούς έχουν τιμηθεί με το Godlike Genius Award είναι οι Blondie, οι The Clash, οι The Cure, οι Manic Street Preachers, οι New Order - Joy Division, ο Dave Grohl και ο Noel Gallagher.

Εις αναμονή του νέου δίσκου των Suede, μπορείτε να θυμηθείτε εδώ την κριτική της επιστροφής τους στη δισκογραφία το 2013, "Bloodsports".
  • SHARE
  • TWEET