Τέλος για τους Powderfinger

11/04/2010 @ 23:25
Έπειτα από 21 χρόνια καριέρας, μια από τις πιο δημοφιλείς μπάντες της Αυστραλίας, οι Powderfinger, ανακοίνωσε τη διάλυση της. Ακολουθώντας, δε, τα χνάρια συγκροτημάτων όπως οι Scorpions, το group θα αποσυρθεί αφού προηγουμένως έχει φέρει εις πέρας μια τελευταία περιοδεία.



Η "Sunsets tour", όπως θα ονομάζεται, ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε το συγκρότημα, στην οποία και γνωστοποιήθηκε πως το ρόλο των support acts θα αναλάβουν οι The Vines (τρεις πρώτες συναυλίες) και οι Jet (όλες οι υπόλοιπες).

«Με την ολοκλήρωση του τελευταίου μας album, "Golden Rule", νιώθουμε ότι είπαμε όσα είχαμε να πούμε ως συγκρότημα. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο και ικανοποιητικό μας album και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να αποχαιρετήσουμε τους οπαδούς μας, μαζί φυσικά με την καλύτερη έως τώρα -ελπίζουμε- περιοδεία μας», ήταν τα λόγια των ιδίων στο επίσημο site τους.

Οι Powderfinger σχηματίστηκαν το 1989 ως cover band του Neil Young, δανειζόμενοι το όνομα τους από κομμάτι του τελευταίου, και σύντομα παρουσίασαν τα πρώτα τους hits, "These Days" και "My Happiness".
  • SHARE
  • TWEET