Συνέντευξη Τύπου Michael Bolton - Ο τροβαδούρος της αγάπης απολογείται στο Rocking.gr: «Πάντα ήθελα να παίζω rock και blues»

07/07/2009 @ 01:37
Λίγες μέρες πριν τη συναυλία του Michael Bolton στην Αθήνα, ο πολυβραβευμένος Αμερικανός καλλιτέχνης έδωσε συνέντευξη τύπου σε γνωστό ξενοδοχείο με σκοπό τη γνωριμία του με τα ΜΜΕ της χώρας μας.

Ο Michael Bolton μίλησε για το επερχόμενο album του και τη συνεργασία του με σύγχρονα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας αλλά και για την ελληνική μουσική που άκουσε στα Mad Video Music Awards, όπου και παρευρέθηκε. Έσπευσε μάλιστα να τονίσει ότι η συναυλία του στην Αθήνα θα έχει τη μορφή ενός best-of, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι τα κομμάτια του αποτελούν το soundtrack της ζωής πολλών ανθρώπων που θα βρίσκονται στο κοινό.



Εν μέσω ερωτήσεων, λοιπόν, γενικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως «σε ποιό ελληνικό νησί θα ήθελε να πάει διακοπές», το Rocking.gr έσπευσε να κάνει την ερώτηση που κάθε αναγνώστης του θα έκανε...

«Michael, τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς τους rock fans που σε αντιπαθούν τόσο, θεωρώντας τη μουσική σου τον αντίποδα της rock; Γιατί αποφάσισες να κάνεις τέτοια στροφή στη μουσική σου, ενώ ξεκίνησες ως ένας αμιγώς rock καλλιτέχνης;»

Αφού ο κύριος Bolton σήκωσε ψηλά το χέρι του κάνοντας την πιο χαρακτηριστική metal «χειρονομία», προχώρησε σε ένα μακρύ μονόλογο που έμοιαζε στα μάτια όλων σαν την απολογία ενός ανθρώπου που έχει μετανιώσει για κάποιες επιλογές του, οι οποίες δε μπορούν πλέον να αλλάξουν.

«Αναπολώ πραγματικά την εποχή που έπαιζα στους Blackjack. Ήμουν ένας metal τραγουδιστής που έκανε support στον Ozzy Osbourne. Κάποια στιγμή όμως αποφάσισα να αλλάξω. Τίποτα δεν άλλαξε μέσα μου όμως. Σπίτι μου έχω 55 κιθάρες Les Paul και παίζω όλη μέρα rock και blues. Αυτή είναι η μουσική που πάντοτε αγαπούσα και ήθελα να παίζω. Πολύ πριν γεννηθούν οι περισσότεροι από τους αναγνώστες σας είχα δει τον Jimi Hendrix και τον Eric Clapton ζωντανά. Πώς είναι δυνατόν μετά από αυτή την εμπειρία να μην αγαπάς τη rock μουσική; Αυτό που θέλω να πω στους οπαδούς της rock μουσικής που με αντιπαθούν σήμερα είναι ότι δε μπορείς δυστυχώς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Είναι όλα θέμα πόλωσης (σ.σ: έντεχνη αποφυγή της λέξης πώλησης). Δεν είναι τυχαίο που ολοκληρώνω κάθε συναυλία μου με ένα rock n roll κομμάτι. Δεν το κρύβω ότι το επόμενο album μου θα είναι κάτι που πραγματικά γουστάρω κι αυτό είναι το rock n roll. Αν ήμουν μόνο συνθέτης κι όχι εκτελεστής, σήμερα θα έγραφα μόνο rock κομμάτια. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι Kiss που όταν ήθελαν να ξαναμπούν στις ραδιοφωνικές playlists μου ζήτησαν να γράψω ένα κομμάτι σαν το "Forever". Θέλω να παίξω rock and blues και θα το κάνω πολύ σύντομα».

Ο Michael Bolton εμφανίζεται την Τρίτη, 7 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας στην Αθήνα.

Απεσταλμένος: Δημήτρης Μπάρμπας
  • SHARE
  • TWEET