Στην κόρη του Cobain δεν «πολυαρέσουν» οι Nirvana

Aκούστε μέρος ενός ακυκλοφόρητου τραγουδιού του Kurt Cobain από το "Montage of Heck"

09/04/2015 @ 12:22
H κόρη του Kurt Cobain, Frances Bean Cobain, σε μια σπάνια συνέντευξή της στο Rolling Stone, παραδέχεται πως δεν της πολυαρέσουν οι Nirvana!

Σε αυτόν τον σύνδεσμο ακούστε και ένα δείγμα από τραγούδι του Cobain μέσα από το ντοκιμαντέρ "Montage of Heck", που δεν είχε ακουστεί ποτέ.

Στην ερώτηση αν θυμάται πότε ήταν η πρώτη φορά που άκουσε τη μπάντα του διάσημου πατέρα της, γνωρίζοντας πως αυτός τραγουδά και παίζει κιθάρα, έκανε έναν μορφασμό και είπε: «Δεν μου αρέσουν οι Nirvana και τόσο πολύ», ενώ, κάνοντας πλάκα, ζήτησε συγγνώμη από «διαφημιστές και Universal».

Η 22χρονη Frances δηλώνει πως η grunge σκηνή δεν είναι αυτή που την ενδιαφέρει. «Βέβαια, το "Territorial Pissings" είναι γαμώ τα φανταστικά τραγούδια. Και το "Dumb". Κάθε φορά που το ακούω, βάζω τα κλάματα. Είναι μια γυμνή εκδοχή του Kurt και της αντίληψης του εαυτού του. Με και χωρίς τα ναρκωτικά, με το συναίσθημα ότι είναι ανεπαρκής για να είναι η φωνή μιας ολόκληρης γενιάς».

Συνεχίζει λέγοντας πως «ο Kurt έφτασε στο σημείο να θυσιάσει τα πάντα για την τέχνη του, απλά επειδή ο κόσμος το απαιτούσε. Αυτό νομίζω ήταν καθοριστικό στην απόφαση να αποχωρήσει και όλοι θα ήταν ευτυχισμένοι χωρίς αυτόν. Η αλήθεια όμως είναι πως αν ζούσε, θα είχα έναν μπαμπά. Και θα ήταν μια απίστευτη εμπειρία».

Η ίδια εξομολογείται πως μπάντες όπως οι Oasis, Mercury Rev και Brian Jonestown Massacre είναι οι αγαπημένες της. Παράλληλα θυμάται τη στιγμή που οι Dave Grohl, Krist Novoselic και Pat Smear μαζεύτηκαν μετά από καιρό σπίτι της. «Ό,τι και να έκανα, ο Dave έλεγε πως το ίδιο θα έκανε και ο πατέρας μου. Όλοι τους έχουν αυτό που αποκαλώ "K C Jeebies" (Kurt Cobain ανησυχία, κόλλημα), όποτε με βλέπουν, βλέπουν τον Kurt. Αλλά δεν με πειράζει, είναι ωραία να κάνεις ένα Nirvana reunion χωρίς έναν βέβαια, αλλά με τον σπόρο του…»

Στην φωτογράφιση που βλέπετε, χαραγμένοι στο ξύλο, είναι οι τίτλοι δύο τραγουδιών, «ταιριαστοί» με τη ζωή της. Το "Live through this" των Hole και "About A Girl" των Nirvana.

FrancesCobain
  • SHARE
  • TWEET