Στην επιφάνεια ακυκλοφόρητο live video των Black Sabbath από το 1970

Περιλαμβάνει το "War Pigs" με διαφορετικούς στίχους και το "Iron Man"

29/05/2014 @ 20:17
Στην δημοσιότητα δόθηκε από άγνωστη πηγή ακυκλοφόρητο κατά τα φαινόμενα video των Black Sabbath με επαγγελματικό ήχο και εικόνα, προερχόμενο από ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος στη Γερμανία το μακρινό 1970.

Το διάρκειας πέντε λεπτών video περιλαμβάνει τρίλεπτο απόσπασμα του "War Pigs" (με διαφορετικούς στίχους!) από υπαίθρια συναυλία, διανθισμένο με πλάνα από το κοινό, καθώς και δύο σχεδόν λεπτά του παιγμένου μέσα σε ρινγκ "Iron Man".

Όσον αφορά τους διαφορετικούς στίχους του "War Pigs", καθ' ύλην αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι οι Geezer Butler και Tony Iommi, οι οποίοι μιλούν για την ιστορία του κομματιού, σε άρθρο για την δισκογραφία των Black Sabbath που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Uncut.

«Το "War Pigs" αρχικά ονομάζονταν "Walpurgis"», αναφέρει ο Butler. Όταν η εταιρεία ήθελε να μάθει ποιό θα είναι το όνομα του επόμενου δίσκου, είπαμε ότι είχαμε ένα τραγούδι που ονομάζεται "Walpurgis" και θέλαμε να ονομαστεί έτσι και ο δίσκος. Μας ρώτησαν «Τι σημαίνει αυτό;», τους είπαμε «είναι τα Χριστούγεννα του Σατανά» και μας απάντησαν «Όχι, ευχαριστώ».»

«Χαρακτηρίζεσαι ως μια μπάντα μαύρης μαγείας και όλα αυτά τα σκουπίδια, αλλά είχε να κάνει περισσότερο με το τι συνέβαινε στον κόσμο» λέει από τη μεριά του ο Iommi. Το "War Pigs" προέκυψε όταν εμφανιζόμασταν σε ένα κλαμπ στη Ζυρίχη και έπρεπε να παίζουμε επτά σετ 45 λεπτών την ημέρα. Δεν είχαμε αρκετά τραγούδια, οπότε συνηθίζαμε να αυτοσχεδιάζουμε. Και το "War Pigs" ήταν ένα από τα πράγματα που γεννήθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Σταδιακά, μέσα στις έξι εβδομάδες που ήμασταν στο κλαμπ, το κομμάτι πήρε σάρκα και οστά και καταλήξαμε με το συγκεκριμένο τραγούδι.
  • SHARE
  • TWEET