Ron "Bumblefoot" Thal: «Όσο περνά ο καιρός ο κόσμος θα εκτιμά το "Chinese Democracy" περισσότερο»

Ο πρώην κιθαρίστας των Guns N' Roses εξέφρασε την άποψή του πάνω στον αμφιλεγόμενο δίσκο του συγκροτήματος

24/11/2020 @ 11:32

Ο πρώην κιθαρίστας των Guns N' Roses και μέλος του prog rock supergroup Sons Of Apollo, Ron "Bumblefoot" Thal, εξέφρασε σε πρόσφατο podcast την άποψή του για το "Chinese Democracy".

Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος studio δίσκος των Guns N' Roses, κυκλοφόρησε το 2008 έπειτα από 13 χρόνια προετοιμασίας και διαρκών αλλαγών στην σύνθεση της μπάντας, με τον Bumblefoot να εισέρχεται στο συγκρότημα το 2006 και να συμμετέχει στις ηχογραφήσεις του άλμπουμ.

Η άποχη του κιθαρίστα, όπως διατυπώθηκε στο "Guitar Villains" podcast ήταν η εξής;

«Εκείνη την εποχή το μόνο που απασχολούσε τον κόσμο ήταν το πόσο κόστισε σε χρόνο και χρήμα ο δίσκος. Από τότε έλεγα, απλά να περιμένουμε 20 χρόνια. Ο κόσμος σταδιακά θα ξεχάσει όλες αυτές τις ανούσιες λεπτομέρειες, όλο αυτό το αχρείαστο βάρος που συνοδεύει τον δίσκο. Και τότε, θα τον ακούσουν για την μουσική του, και τότε θα εντοπίσουν τα τόσα πολλά στρώματα (σ.σ. "layers") και τους περίεργους ηχητικούς συνδυασμούς, καθώς και τις αλλαγές σε ύφος και τεχνολογικό εξοπλισμό που συνέβησαν στο πέρασμα των ετών, από όταν ξεκίνησε η σύνθεση του άλμπουμ έως ότου βρέθηκε στα ράφια δισκοπωλείων.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλος δίσκος στην ιστορία του rock που υπέστη τόσες πολλές αλλαγές. Είναι λοιπόν ένα πολύ ξεχωριστό άλμπουμ με ιστορία για κάθε κομμάτι και με πολλά ηχητικά στρώματα.

Είμαι ευγνώμων που συμμετείχα στον δίσκο».

Ο Thal αποχώρησε από τους Guns N' Roses επίσημα το 2015, ενώ φέτος οι Sons Of Apollo κυκλοφόρησαν τον νέο τους, εξαιρετικό, δίσκο "MMXX".

  • SHARE
  • TWEET