Rob Halford, Lars Ulrich, Dave Grohl και Slash στην κηδεία του Lemmy

Το Σάββατο ήταν μέρα γιορτής, όχι θρήνου

10/01/2016 @ 10:33

Πάμπολλα διάσημα μέλη της μουσικής αλλά και της κοινότητας του θεάματος, παρευρέθησαν χθες στο Forest Lawn Memorial Cemetery του Los Angeles για να πουν το ύστατο αντίο σε μία από τις τελευταίες πραγματικές rock'n'roll μορφές, τον τεράστιο Ian "Lemmy" Kilmister. Δείτε ολόκληρη την κηδεία, από εδώ.

Ο εδώ και χρόνια manager του Lemmy, Todd Singerman, έδωσε το έναυσμα λέγοντας πως «ο Lemmy δεν θα δεχόταν αυτό να είναι οτιδήποτε επίσημο ή νηφάλιο».

Ο πρώτος που μίλησε ήταν ο Paul Kilmister, γιός του Lemmy, που φόρεσε ένα καπέλο με κόκαλα και νεκροκεφαλή, σαν τον πατέρα του. Ο Paul αποκάλυψε πως ο πατέρας του ήξερε πως κάτι δεν πήγαινε καλά ήδη από τον Αύγουστο, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να τα δίνει όλα στις συναυλίες του. Τόνισε, επίσης, πως δεν είχε περσόνα -ήταν ο Lemmy είτε πάνω στη σκηνή, είτε στην πραγματική του ζωή.

Ο ντράμερ των Motorhead, Mikkey Dee, εκπροσώπησε την δεύτερη οικογένεια του Lemmy: «Μακάρι όλος ο κόσμος να γνώριζε έστω και ένα πολύ μικρό κομμάτι από αυτά που ξέρω για τον Lemmy

Μίλησε, επίσης, ο Bob Kulick που βοήθησε τον Lemmy με τη θεματική μουσική του παλαιστή Triple H και κέρδισε Grammy με τον Lemmy για διασκευή στους Metallica. «Είμαι περήφανος που γνώρισα έναν σύγχρονο πειρατή, έναν μύθο, μια ιδιοφυία, έναν άνθρωπο στον οποίο όλοι θα θέλαμε να μοιάσουμε».

Τον λόγο πήρε και ο Matt Sorum που έχει κάτσει πίσω από το drumkit των Motorhead: «Ο Lemmy με έμαθε να μην τα παρατάω ποτέ και να μην απογοητεύω κανέναν.»

Ο Slash δήλωσε: «Ήταν ένα απίστευτα φανταστικό παράδειγμα. Είχε περισσότερη ακεραιότητα στο ένα δάχτυλό του απ' ό,τι οι περισσότεροι rock'n'rollers.» Αποκάλυψε, επίσης, πως ο Lemmy είχε απογοητευτεί μαζί του όταν είχε γίνει νηφάλιος και δεν είχε πια μαζί το φλασκί του.

Ο Robert Trujillo και ο Lars Ulrich των Metallica μοιράστηκαν επίσης ιστορίες σχετικά με το πόσα σήμαινε γι' αυτούς ο Lemmy. Ο Dave Grohl των Foo Fighters λύγισε κατά την ομιλία του, την οποία μπορείτε να δείτε από εδώ. Στο τέλος, έκανε πρόποση με στίχους από το "Precious Lord Take My Hand" του Little Richard.

Ο Rob Halford των Judas Priest θυμήθηκε μια από τις τελευταίες του στιγμές με τον Lemmy, όταν τον έβαλε να ποζάρει για μια selfie, τον φίλησε και του είπε ότι τον αγαπάει.

  • SHARE
  • TWEET